Головна Новини Суспільство події Яка ситуація на кордонах звільнених областей: розповіли в Держприкордонслужбі
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка ситуація на кордонах звільнених областей: розповіли в Держприкордонслужбі

На заході України зменшилася кількість переселенців, що виїжджають та зросла кількість тих, хто повертається

12 квітня 2022, 09:18
Поділіться публікацією:

Про ситуацію на північному та західному державному кордоні розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко під час брифінгу. За його словами, у областях, що були звільнені від окупантів, Київська, Чернігівська, Сумська, триває робота по відновленню контролю за кордоном, обстеженням території, розмінуванням.

Яка ситуація на кордонах звільнених областей: розповіли в Держприкордонслужбі

Фото Держприкордонслужби

Наразі прикордонні підрозділи в трьох областях ведуть роботу разом з військовими ЗСУ. Патрулі обстежують прикордонні ділянки, на окремих напрямках, де є розвідані дороги, вже виходили на лінію кордону. На цих територіях виявлено снаряди, боєприпаси, є небезпека мінування.

В певній близкості до кордону в Сумській області стоїть техніка ворога, там здійснюються фортифікаційні заходи. Такі дані отримує українська розвідка. 

"Наші військовослужбовці виявляли танкові снаряди ми не можемо наражати на небезпеку людей. Тому робота по відновленню кордону ще триває. На тих ділянках, де ми виходили не спостерігали техніки біля кордону. Створюємо умови, щоб вівся контроль за кордоном, але була безпека для військовослужбовців", — говорить Демченко.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, прикордонні підрозділи були змушені передислокуватися далі від кордону, адже відбувалися обстріли місць несення служби, пунктів пропуску. Прикордонники стали разом із ЗСУ та вели бої, протидіяли диверсійним групам, відбивали піхоту, здійснювали розвідку безпілотниками щодо місць забезпечення ворога та скупчення техніки.

В перші тижні з 24 лютого на західному кордоні був значний пасажиропотік — до 130 тисяч осіб на добу, зараз виїжджає 60-70 тисяч. В обох напрямках кордон перетнули 4 млн 300 тисяч осіб. В перші тижні поверталися по 15 тисяч до України, наразі по 25-30 тисяч на добу.

Як повідомляв портал, десантники показали, як на Донеччині знищують окупантів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини