Головна Новини Суспільство події Яка наразі ситуація на ЧАЕС та що говорять в МАГАТЕ
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка наразі ситуація на ЧАЕС та що говорять в МАГАТЕ

Працівники, охоронці ЧАЕС та медики на станції в руках російських окупантів

3 березня 2022, 10:02
Поділіться публікацією:

Інтерв'ю ЗМІ дала родичка одного із заручника російських військ, який працює на ДСП "Чорнобильська АЕС". Про це повідомляє Голос Америки.

Яка наразі ситуація на ЧАЕС та що говорять в МАГАТЕ

Фото ілюстративне / Pixabay

Працівники нічної зміни ЧАЕС ще зранку 24 лютого почули вибухи та залишилися на станції. Потім вони побачили російський військових, які оточили їх. Ці працівники, 95 осіб, з 24 лютого залишаються на території ЧАЕС в заручниках. В них закінчуються миючі засоби, немає чистого одягу, їжі, не станції немає опалення, люди сплять в куртках та фуфайках. Працівники роблять по черзі, сплять по три години.

Працівники ЧАЕС, бійці Нацгвардії, медичний персонал їдять в одній їдальні уже по 1 разу на день. Там же їдять й окупанти. Всі харчові запаси в шафах та шухлядах з'їли. До суботи на станції працював інтернет та мобільний зв'язок, але наразі зв'язку з працівниками ЧАЕС немає. Туди вже приїжджали знімальні групи російського телебачення.

У працівників не вистачає запчастин для ремонту обладнання. На території ЧАЕС перебуває близько 300 громадян України нацгвардійці, медперсонал Славутицької міської лікарні, пожежники та чотири "сталкери", які попросили прихистку.

За даними Державної інспекції ядерного регулювання України, 150 нацгвардійців зі станції перебувають в полоні росіян. Про критичну ситуацію на ЧАЕС та ядерну безпеку в Україні обговорили на засіданні МАГАТЕ(Міжнародне агентство з атомної енергії) 2 березня. Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомив, що отримав листа від Державної інспекції ядерного регулювання України. За його словами, запит українців розглянуть найближчим часом. Директор говорить, що в разі небезпеки для роботи ядерних об'єктів в Україні чи якогось-небудь інциденту будуть серйозні наслідки для людства та навколишнього середовища тому треба докласти для цього зусиль.

"Надзвичайно важливо, щоб співробітники спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС" могли безпечно та ефективно виконувати свою роботу, а їх особисте благополуччя гарантували ті, хто встановив контроль", – зазначив Генеральний директор МАГАТЕ.

Поки що українські атомні електростанції працюють у штатному режимі, однак серйозна небезпека залишається.

Як повідомляв портал, у Центрі оборонних стратегій розповіли, яку тактику ворог використовує у Києві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини