Головна Новини Суспільство події Яка країна найбільше виграє від санкцій проти РФ – купує нафту ударними темпами
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка країна найбільше виграє від санкцій проти РФ – купує нафту ударними темпами

2022-го року Індія імпортувала вдесятеро більше нафти з Росії

11 травня 2023, 17:20 comments3739
Поділіться публікацією:

Дані індійського державного кредитора Bank of Baroda свідчать про те, що у 2022 році імпорт російської нафти до Індії зріс удесятеро. І ця країна стала одним із найбільших імпортерів "чорного золота" з Росії. Про це пише портал "Коментарі", з посиланням на BBC.

Яка країна найбільше виграє від санкцій проти РФ – купує нафту ударними темпами

Російська нафта. Фото: з відкритих джерел

За рахунок збільшення закупівель російської нафти Індії вдалося заощадити близько 5 мільярдів доларів. Індія закуповує російську нафту, незважаючи на те, що західні країни скорочують імпорт енергоносіїв із Росії після її вторгнення в Україну.

За даними видання, Росія продовжувала продавати енергоносії зі знижкою таким країнам, як Китай та Індія. При цьому в 2021 частка російської нафти на індійському ринку склала всього 2% річного імпорту. За статистикою Bank of Baroda, ця цифра зросла майже до 20%.

Незважаючи на тиск з боку США та Європи, Індія відмовилася дотримуватися санкцій Заходу щодо російського імпорту. Нью-Делі також прямо не засудив вторгнення Росії до України.

Цікавою є також інформація, яку оприлюднило агентство Bloomberg. Індія не лише закуповує російську нафту для підвищення своєї економіки, а й торгує нею з країнами Європейського Союзу. Так. За даними видання, ще у грудні 2022 року ЄС заборонив практично будь-який морський імпорт сирої нафти з Росії. Через два місяці він розширив заборону на паливо. Однак правила не заважали таким країнам, як Індія, скуповувати дешеву російську нафту, перетворювати її дизельне паливо, і відправляти її назад до Європи з націнкою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава МЗС Туреччини після візиту до Москви назвав реальні терміни продовження "зернової угоди".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини