Головна Новини Суспільство події Яка буде температура в помешканнях українців взимку, - Чернишов
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка буде температура в помешканнях українців взимку, - Чернишов

Міністр розповів про те, яким буде опалювальний сезон в Україні

23 червня 2022, 11:15
Поділіться публікацією:

В домівках українців цієї зими температура повітря не повинна опускатися нижче 16 градусів тепла. Про це написав міністр Олексій Чернишов.

За його словами, 2022-2023 років ситуація з опаленням будинків буде дуже складною. Наразі уряд ухвалив закони щодо мораторію на підвищення тарифів на газ та гарячу воду. Бюджетам і постачальникам компенсуватимуть витрати з бюджету. На ці витрати треба понад 150 млрд гривень. Тож стабільність тарифів буде забезпечено.

"Опалювальний сезон почнеться вчасно. Для цього в нас є всі передумови. Але ми маємо відвикнути жити взимку з відкритими вікнами та обігрівати вулицю. Вважаємо, що оптимальна температура в оселі має коливатися в межах 18-20 градусів, але в жодному разі не нижче 16 градусів", — говорить міністр.

Наразі ж українцям, постачальникам та владі треба готуватися до зими, враховуючи всі ризики, що пов'язані з війною, постачанням газу, наявністю його в сховищах тощо. Мета підготовки — забезпечення безперервності тепла.

Як писав портал "Коментарі", в НАК Нафтогаз розповіли, чи вистачить газу в сховищах для зими, скільки треба ще імпортувати. Україна закуповуватиме газ в США та на Близькому сході. Тривають перемовини з партнерами щодо субсидіювання для купівлі в розстрочку газу. Юрій Вітренко розповів, яким буде опалювальний сезон в Україні.

Також ми писали, що реформа з деолігархізації ринку газу була успішною. Юрій Вітренко, керівник НАК Нафтогаз розповів, скільки коштів не заробили на транспортуванні газу посередники та група Фірташа завдяки демонополізації в цій сфері.

Яка буде температура в помешканнях українців взимку, - Чернишов

Фото ілюстративне / Pixabay



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини