Головна Новини Суспільство події Як змінилося життя українців за останній рік: дані опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Як змінилося життя українців за останній рік: дані опитування

Матеріальне становище українців за останній рік значно погіршилося

9 серпня 2023, 14:00
Поділіться публікацією:

У липні 2023 року переважна більшість наших співвітчизників, а саме 91% заявили, що війна дуже чи скоріше впливає на їхнє повсякденне життя. Саме з військовими діями українці пов'язують погіршення матеріального стану за останній рік. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування фонду "Демократичні ініціативи".

Як змінилося життя українців за останній рік: дані опитування

Гроші. Фото: з відкритих джерел

Соціологи зазначають, 38% респондентів розповіли, що порівняно з червнем 2022 року їхнє життя значно погіршилося, ще 31% повідомили, що стало жити гірше. При цьому є 23% українців, які не помітили змін їхнього життя. Є також 7% українців, які вважають, що жити стало краще, ніж 2022 року.

Зазначається, що опитування було проведено Фондом "Демократичні ініціативи" протягом 3-17 липня 2023 року. Загалом під час особистої бесіди було опитано 2011 респондентів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чи був саміт НАТО успішним для України – українці висловили свою думку. Переважна більшість, а саме 44,8% наших співвітчизників вважають, що саміт був для нас скоріше успішним. Протилежної точки зору дотримуються 22,4% українців. Саме стільки називають саміт НАТО скоріше невдалим. Проте цілком успішним саміт для України вважає лише трохи більше 6%. Цілком неуспішним цей захід вважає 8% респондентів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністр фінансів України Сергій Марченко вважає, що у нашій країні сьогодні найнижчий рівень корупції. Чи згодні з таким твердженням? А також з тим, що, за словами Марченка, робота НАБУ, НАЗК, громадських організацій та інших служб дають свій ефект, проте з певним запізненням. Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини