Головна Новини Суспільство події Як злочинці отримують доступ до смартфонів клієнтів ПриватБанку
commentss НОВИНИ Всі новини

Як злочинці отримують доступ до смартфонів клієнтів ПриватБанку

Опинитися на вудці афериста дуже легко

23 липня 2021, 18:43
Поділіться публікацією:

Зловмисники під виглядом співробітників ПриватБанку просять клієнтів встановити додаток на смартфон, за допомогою якого злочинцям вдається отримати доступ до нього. Про нову схему повідомляють клієнти банку в соцмережі Facebook, пише Мінфін.

Як злочинці отримують доступ до смартфонів клієнтів ПриватБанку

Як злочинці отримують доступ до смартфонів клієнтів ПриватБанку - фото з відкритих джерел

Одна з клієнток повідомила, що вранці пролунав дзвінок з нібито служби безпеки ПриватБанку. Дівчині повідомили, що зафіксували спробу входу в додаток Приват24 нібито з Харкова.

Клієнтка зазначила, що опинитися на вудці афериста дуже легко, оскільки псевдоспівробітник банку звертався до потенційної жертви на ім'я по батькові, мав інформацію про регіон і навіть назвав адрес домівки батьків дівчини як останньої, звідки був здійснений вхід в особистий кабінет. Єдине, що насторожило клієнтку, що розмова велася російською мовою.

Після цього зловмисник почав переконливо просити жертву встановити додаток для дистанційного керування смартфоном зі словами, що банк нібито буде вимикати пристрої, з яких було виконано вхід.

"Після цього стало зрозуміло, що це звичайна шахрайська схема. Google і оператор гарячої лінії тільки підтвердили мої висновки", — повідомляє автор історії.

Відзначається, що подібна схема є дуже простою. Тепер шахраєві не потрібно знати реквізити, термін дії і тризначний код картки. Досить, щоб жертва завантажила додаток і продиктувала код, який з'явиться у вікні програми. Так, аферисти отримують віддалений доступ до телефону клієнта банку і можуть незаконно списати гроші з рахунку.

Раніше портал "Коментарі" писав, що українцям розповіли про шахрайство в Facebook Messenger.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини