Головна Новини Суспільство події Як збираються евакуйовувати українців із сектору Газа: деталі від МЗС
commentss НОВИНИ Всі новини

Як збираються евакуйовувати українців із сектору Газа: деталі від МЗС

Громадян України спробують вивезти через Єгипет

18 травня 2021, 14:47
Поділіться публікацією:

Українське міністерство закордонних справ розробляє план евакуації наших співвітчизників із сектору Газа, де останніми днями продовжує розгортатися палестино-ізраїльський конфлікт. Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко в коментарі УП.

Як збираються евакуйовувати українців із сектору Газа: деталі від МЗС

Сектор Газа - фото з відкритих джерел

За його словами, Україна звернулася по допомогу до міжнародних організацій з питання організованої репатріації своїх громадян на батьківщину. Наразі вітчизняне МЗС очікує настання періоду тиші в зоні конфлікту для безпечного проведення задуманої гуманітарної операції. Експерти пропрацьовують варіант вивезення українців через Єгипет. Вони додають, що саме таким способом евакуйовували людей під час воєнних дій у регіоні у 2012-2014 роках.

За інформацією Ніколенка, 120 українців заявили про своє бажання покинути сектор Газа та очікують повернення на батьківщину. Але поки конкретної дати початку репатріації в МЗС не оголошують.

Нагадаємо, що загострення палестино-ізраїльського конфлікту триває. Кандидат політичних наук, викладач Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Мішин зазначає, що терористи із Сектора Ґази випустили понад тисячу ракет по ізраїльських містах. Це, за його словами, призводить до зниження ефективності роботи тактичної системи ПРО "Залізний купол" через інтенсивність і масованість ракетних обстрілів.

Наразі уряд Ізраїлю готовий скасувати економічну допомогу жителям Палестини у разі продовження ракетних обстрілів із території Сектора Ґази.

Додамо, міжнародні авіакомпанії тимчасово призупинили польоти своїх літаків до Ізраїлю у зв'язку з активною ескалацією конфлікту в країні.

"Коментарі" звернулися до експертів, щоб зрозуміти, які висновки з того, що відбувається, важливо зробити Україні й чи вплине цей конфлікт на нас.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини