Головна Новини Суспільство події Ізраїль опинився в авіаблокаді
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль опинився в авіаблокаді

Усі іноземні авіакомпанії відмінили рейси до Ізраїлю

16 травня 2021, 15:30
Поділіться публікацією:

Міжнародні авіакомпанії тимчасово призупинили польоти своїх літаків до Ізраїлю у зв'язку з активною ескалацією конфлікту в країні. Про це повідомляє ізраїльське видання The Times of Israel.

Ізраїль опинився в авіаблокаді

Літак до Ізраїлю - фото з відкритих джерел

Журналісти зазначають, що сьогодні, 16 травня, два арабських авіаперевізники з ОАЕ Fly Dubai та Etihad Air екстренно зупинили вильоти до Єрусалиму через небезпечну для своїх пасажирів ситуацію в країні. Таким чином у найближчі три дні до Ізраїлю не прибуде жоден літак іноземної фірми.

Проте, за інформацією місцевої преси, аеропорт "Бен-Гуріон" планує прийняти кілька рейсів 19 травня. Про їх скасування поки не йдеться, але не виключено, що через подальшу ескалацію конфлікту в районі палестинських земель авіакомпанії відтермінують і ці польоти.

Нагадаємо, що загострення палестино-ізраїльського конфлікту триває. Кандидат політичних наук, викладач Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Мішин зазначає, що терористи із Сектора Ґази випустили понад тисячу ракет по ізраїльських містах.

Це, за його словами, призводить до зниження ефективності роботи тактичної системи ПРО "Залізний купол" через інтенсивність і масованість ракетних обстрілів.

Наразі уряд Ізраїлю готовий скасувати економічну допомогу жителям Палестини у разі продовження ракетних обстрілів із території Сектора Ґази.

Своєю чергою керівництво КНР заявило про свої наміри підтримати незалежність Палестини та виступити третьою стороною для врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту.

"Коментарі" звернулися до експертів, щоб зрозуміти, які висновки з того, що відбувається, важливо зробити Україні і чи вплине цей конфлікт на нас.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини