Головна Новини Суспільство події Як виглядає суперкар KRAЇNA, проект якого створили українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядає суперкар KRAЇNA, проект якого створили українці

Розроблена модель сучасного автомобиля KRAЇNA

29 грудня 2021, 15:10
Поділіться публікацією:

Українці розробили проект нового дороговартісного суперкара й назвали його KRAІNA Shooting brake Coupe. Авто належить до класу люксового транспорту та працює на електроенергії. На сайті проекту вказано, що він не є комерційним. Про це пише AIN.

Як виглядає суперкар KRAЇNA, проект якого створили українці

Модель електрокара, фото сайту krainaauto

Проект розробили: Максим Шкіндер, Антон Ніколаєв, Володимир Панченко, Віталій Енес та Сергій Воронов. Ініціатором створення проекту став провідний дизайнер компанії McLaren Максим Шкіндер. Ця компанія розробляє кращі сучасні дороговартісні автівки. Раніше вона спеціалізувалася на спортивних авто. Наразі британська приватна компанія є частиною McLaren Technology Group Limited.

За інформацією з сайту, надихнув авторів проекту на створення суперкару АН-225. Тому вони захотіли створити щось близьке за унікальністю та значущістю.

За словами Шкіндера, розробка макету коштує 100-150 тисяч євро, а створення робочого прототипу – до 3 млн. євро. Втім, якщо взяти готовий кузов, то автівка вийде дешевше. Якби в Україні було запущено масове виробництво KRAІNA, то одне авто коштувало б щонайменше 15 тисяч євро.

Дизайнер суперкара Максим Шкіндер додає, що саме зовнішній вигляд авто визначає, чи будуть його купувати. Про це свідчать різні дослідження, саме на основі дизайну покупці приймають рішення, чи купувати авто чи ні. Можливо, у майбутньому автопром перейде на водень чи інше паливо, тому розробники кажуть, що створили модель електрокара KRAІNA.

Як повідомляв портал "Коментарі", шведська компанія створила літаючий електроскутер. Вартість цього літаючого дива становить 92 000 доларів. Покупець отримує наполовину зібраний комплект та інструкцію для збирання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини