Головна Новини Суспільство події Як виглядає Чернігів після обстрілів та яка ситуація в регіоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядає Чернігів після обстрілів та яка ситуація в регіоні

Чернігівську область днями звільнили від російських окупантів, в регіоні починається прибирання та ремонти

8 квітня 2022, 12:04 comments2335
Поділіться публікацією:

Чернігівська область майже місяць перебувала в окупації. Населені пункти пограбували та поруйнували окупанти. В них була відсутня електроенергія, зв'язок, продукти.

Як виглядає Чернігів після обстрілів та яка ситуація в регіоні

Фото Чернігова, Олександр Ткаченко

Станом на 8 квітня в Чернігові вже наявна гуманітарна допомога та будівельні матеріали. Перша колона з 14 фур прибула 7 квітня по розмінованих дорогах. Допомогу розподіляють між населеними пунктами області. Продовольчих товарів вистачить на місяць всім родинам, наголосив голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

За його словами, в результаті обстрілів найбільше постраждало передмістя. Ворог гатив по будинках, цивільній інфраструктурі, дитячим садочкам, лікарням. В населених пунктах організовують прибирання, для цього використовують комунальну техніку.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що найближчим часом буде запущено роботу підприємств на звільнених територіях, Міністерство веде перемовини з місцевим бізнесом.

"Разом зі стартом відновлення інфраструктури постраждалих територій, ми вимушені в оперативному режимі позбавлятися слідів варварства, що залишили по собі російські загарбники. Це частини завали будинків, повалені дерева, спалені машини", — написав чиновник.

Артем Ріпенко, голова Державного агентства меліорації та рибного господарства України, заявив, що відправлено на Чернігівщину вантаж з продуктами, до Козельця було доставлено майже 5 тонн риби. Звідти рибу розвезуть по селах. Вантажі надходитимуть й надалі.

"Продукти передали депутату Козелецької селищної ради Каріні Артюх. Обговорили, чим ще можемо допомогти. Виявилось, селяни, крім продуктів та медикаментів, дуже просять… мийні засоби. Люди бажають якнайшвидше відмити свої оселі від наслідків перебування російських солдатів, які поводились, наче дикуни", — написав він.

За інформацією Укравтодору, через російське вторгнення частина шляхів області була заблокована, зруйновано десятки мостів. Території розміновано, тепер підрядні організації Чернігівщини прибирають мережу автошляхів та відновлюють проїзд мостами задля забезпечення транспортних коридорів для проїзду громадян та гуманітарних вантажів. Почнуть відновлення траси М-01 Київ — Чернігів, як критично важливого логістичного маршруту.

Як повідомив міністр культури Олександр Ткаченко, в Чернігові зафіксували понад 20 злочинів окупантів проти культурної спадщини.Ворог обстріляв Чернігівський дитинець, історичні вали, Спасо-Преображенський собор XI ст, Катерининську церкву XVIII ст, Борисоглібський собор XII ст., Єлецький Успенський монастир XI ст.

Раніше ми писали, як функціонує організоване виробництво бронежилетів для військових на Дніпропетровщині.

Як виглядає Чернігів після обстрілів та яка ситуація в регіоні - фото 2
Як виглядає Чернігів після обстрілів та яка ситуація в регіоні - фото 3
Як виглядає Чернігів після обстрілів та яка ситуація в регіоні - фото 4
Як виглядає Чернігів після обстрілів та яка ситуація в регіоні - фото 5
Як виглядає Чернігів після обстрілів та яка ситуація в регіоні - фото 6



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини