Головна Новини Суспільство події Бронежилети для захисників: як функціонує організоване виробництво на Дніпропетровщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Бронежилети для захисників: як функціонує організоване виробництво на Дніпропетровщині

На Дніпропетровщині організували виготовлення бронежилетів для українських бійців

8 квітня 2022, 08:20
Поділіться публікацією:

Народний депутат Денис Маслов з підприємцями організували в Дніпропетровській області виробництво захисних бронежилетів для сил територіальної оборони, добровольців, ЗСУ, які борються з ворогом в гарячих точках. Вже передано понад 3 000 бронежилетів. Такі захисні засоби захищають від куль калібром 5.45 і 7.62.

Бронежилети для захисників: як функціонує організоване виробництво на Дніпропетровщині

Пошиті бронежилети, фото представник депутата

Підприємства, що долучилися до виробництва, раніше не мали жодного стосунку до виготовлення захисту для військових. Однак всіх їх об'єднала спільна мета – допомогти захисникам та працювати заради перемоги. В березні метал для бронежилетів шукали в Україні, на вітчизняних складах, базах, у металотрейдерів та виробників. Денис Маслов разом з командою однодумців організовували скупку та транспортування матеріалів на Дніпропетровщину. Саме в цьому регіоні декілька підприємств, згуртувавшись, почали виробництво бронежилетів. Хтось займався порізкою металу та загартовуванням, інші пошиттям жилетів. Місцевий виробник газу безкоштовно надає технічний газ для зварювальних робіт.

Наразі виробництво працює із закордонним металом. Для бронежилетів закупили бронесталь з Австрії. З фінансуванням також допомогли колеги-депутати, каже Денис Маслов.

"Сьогодні виробляємо бронежилети зі сталі товщиною 8 мм з демпфером, зі спеціальною гумовою проклейкою. Потужності дозволяють виготовляти 200 штук на день, плануємо збільшити обсяги до 300 штук. Однак виробництво залежить не лише від постачання металу, а й постачання тканини, фурнітури, й, звичайно, від людей. Найняли додаткових працівників: це швачки, фахівці з обробки металу, водії. Всі вони готові працювати понаднормово з однією єдиною метою – заради спільної перемоги", – додає політик.

Також він наголосив, що бронежилети не є сертифікованими, це складна, формалізована процедура. Про це повідомляють тим, кому передають їх. Однак ці засоби захисту вже пройшли "бойове хрещення" й врятували життя не одного бійця. Виробники з Дніпра збирають побажання від військових та удосконалюють вироби.

"Ми попереджаємо всіх, кому передаємо жилети, що вони не сертифіковані. Це скоріш засоби захисту з металевими пластинами. Але люди кажуть, що краще бути під обстрілами в такому бронежилеті, ніж без нього. Є декілька фідбеків про те, що наші бронежилети врятували людям життя, зупинивши кулі. Ми отримуємо відгуки, враховуємо побажання та намагаємося вдосконалювати бронежилети, щоб вони захищали людей", – наголосив Денис Маслов.

Керівник компанії SectoR Володимир Ситнік розповів, чому вирішив долучитися до ініціативи з виготовлення бронежилетів для військових. За його словами, основна мета компанії SectoR — це розвиток українського виробництва та популяризація українських товарів всередині країни так і закордоном.

"З початку повномасштабної війни ми змогли перепрофілюватися на виготовлення товарів для потреб ЗСУ і ТрО та завдяки цьому змогли працевлаштувати понад 70 людей. Закупили додаткове новітнє обладнання та вже плануємо запуск нової лінії метало та деревообробки, що дозволить додатково працевлаштувати ще понад 50 людей. Наразі з урахуванням нової партії сталі, тестуванням пластин (відстріл), пошиттям плитконосок – в день буде виходити 200-300 жилетів. Якщо все буде добре з сировиною, то протягом 2 тижнів плануємо виготовити 3 000 шт. Це по планах на найближчі 2 тижні. Нині йдуть перемовини стосовно нових партій сировини. Також зараз займаємося пошуком тканини для "плитконосок" (по ній зараз дефіцити), але ми вже частину знайшли", — говорить Володимир Ситнік.

Компанія вже має такі підрозділи: металообробний, деревообробний та швейний цех, фарбувальну камеру, великі склади, власне конструкторське бюро, а також відділ комплектації та контролю якості продукції. Інженери докладають максимум зусиль та використовують свій досвід і знання для створення інновацій для захисників й вимушених переселенців. За словами керівника компанії, планується встановити нову лінію метало та деревообробки.

Наразі ж працівники виготовляють перші 700 комплектів форми для наших військових на новітньому європейському обладнанні у 2 зміни, а деякі відділи працюють навіть без вихідних. Втім, розширення штату та збільшення обсягів виробництва триває.

Як повідомляв портал, як громади в Черкаській та Закарпатській областях приймають переселенців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини