Головна Новини Суспільство події Як вас можуть обікрасти прямо на вулиці — головні техніки
commentss НОВИНИ Всі новини

Як вас можуть обікрасти прямо на вулиці — головні техніки

Кишенькові злодії вміють аналізувати ситуацію та швидко продумувати стратегії

24 березня 2021, 22:20
Поділіться публікацією:

Значна частина українців стикалася з такою неприємністю як крадіжка на вулиці. Найгірше те, коли викрадають гаманець разом із документами та картками, які доведеться спочатку блокувати, а потім відновлювати. Щоб не втрапити у халепу, сайт "Коментарі" рекомендує вам ознайомитися з поширеними способами крадіжок на вулиці.

Як вас можуть обікрасти прямо на вулиці — головні техніки

Крадіжка на вулиці - топ поширених схем кишенькових злодіїв. Фото: nk-online.ru

1. Витягнути цінну річ у найбільш підходящий момент

На перший погляд здається, що кишенькові злодії — це люди, які вміло володіють руками та знають особливі махінації. Насправді ж вони просто аналізують ситуацію та продумають сценарій наперед.

Спочатку вони дивляться, в якому місці у вас знаходиться цінна річ, потім спостерігають, чи є поруч люди, які можуть помітити крадіжку, дивляться, як ви себе поводите. Шахраї запам'ятовують, куди ви кладете гроші та телефон і в найнеочікуваніший момент, коли ви навіть не здогадуєтеся про це, цуплять його.

Як вас можуть обікрасти прямо на вулиці — головні техніки - фото 2

2. Відвернути вашу увагу

Ще одним поширеним способом є відвертання уваги. Поки ви зайняті думками, якоюсь ситуацією, розмовою, ви перестаєте контролювати кишені та сумку. У цей час злодій швидко вихоплює, що йому потрібно, та зникає. Часто такими способами користується пара осіб — один відвертає увагу, інший — викрадає.

Як вас можуть обікрасти прямо на вулиці — головні техніки - фото 3

3. Несподівано зіткнутися з вами

Погодьтеся, що зранку чи ввечері у громадському транспорті ми не надто уважні. Часом на нас може налетіти незнайомець. Здавалося б, звична справа. Далі він вибачиться, стріпнеться та піде своєю дорогою, а ви залишитеся без готівки.

Таку схему розігрують трьома способами. Перший — злодій під час зіткнення вибиває ваш гаманець чи ґаджет із кишень рухом руки знизу вгору. Коли в нього це вдається, він просто швидко зникає. Другий — коли він рукою швидко нишпорить по кишенях. Третій і найбільш витончений — коли людина врізається у вас, а в неї врізається спільник. Останній починає лаятися та сваритися з вами. Ви розгублені, а ваш гаманець вже в руках спільників.

Як вас можуть обікрасти прямо на вулиці — головні техніки - фото 4

4. Прийняти вас за старого друга

До вас може підійти незнайомець. Він ніби-то прийняв вас за свого старого друга. Відповідно людина зраділа, почала плескати вас по плечах та обійматися. Вкінці, коли ви скажете, що не знайомі, людина вибачиться та відповість, що обізналася. Поки ви витратите свою увагу та час на згадки, хто б це міг бути, злодій вже залишить вас без ґаджета чи грошей.

Як вас можуть обікрасти прямо на вулиці — головні техніки - фото 5

5. Зіграти на вашій доброті

Коли в людини щось падає, у багатьох спрацьовує інстинкт їй допомогти. Це можуть бути копійки, папери, продукти. Поки ви присідаєте та допомагаєте все це збирати, спільник бачить, де та що у вас лежить, оскільки в сидячій позі кишені трохи відкриваються. Далі він легко може поцупити те, що йому потрібно.

Як вас можуть обікрасти прямо на вулиці — головні техніки - фото 6

Окрім того, гроші легко можуть вкрасти у натовпі, у переповненому транспорті, під час тісного контакту, проте з пандемією коронавірусу та карантинними заходами ці способи стають все складнішими.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, як аферисти блокують телефони українців. Схему шахрайства дивіться тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини