Головна Новини Суспільство події Як шахраї блокують телефони українців — схема шахрайства
commentss НОВИНИ Всі новини

Як шахраї блокують телефони українців — схема шахрайства

Шахраї можуть дистанційно заблокувати ваш електронний пристрій

24 березня 2021, 20:45 comments1557
Поділіться публікацією:

Нещодавно шахраї навчилися потрапляти не тільки до ваших карток та електронних гаманців, а й до ґаджетів, зробивши їх абсолютно безкорисними. Про нову схему розповіли на сайті "Сьогодні".

Як шахраї блокують телефони українців — схема шахрайства

Схема шахрайства: як українці можуть залишитися без телефонів. Фото: googleusercontent.com

Потрапити в пастку можуть ті, хто продає гаджети в інтернеті. Спочатку вам ніби-то телефонує або пише покупець. Він повідомляє про повну готовність придбати товар. Проте перед покупкою людина просить зайти в її обліковий запис і перевірити, чи працює він саме на цьому пристрої. Так склалося, що профіль покупця примхливий і підходить не до всіх смартфонів чи планшетів.

Спочатку здається, що якщо ви погодитеся та зайдете в профіль чужої людини, то не станеться нічого страшного. Проте потім з'ясовується, що шахрай зі свого профілю блокує ваш ґаджет, змінює люб'язний тон розмови та вимагає гроші за розблокування.

Вартість такої послуги — близько 1050 гривень. Якщо ви відмовитеся від розблокування, ваш пристрій залишиться неактивним.

Проте в такій ситуації не варто впадати у паніку та перераховувати гроші. Якщо ви власник цього пристрою — просто зверніться в службу підтримки та дайте відповіді на всі питання, які вони поставлять. Також буде потрібно надати фотографію коробки телефону та чек. Тому такі речі рекомендують зберігати після купівлі. Зайвим не буде і звернення в поліцію.

Нагадаємо, що аферисти беруть на людей "липові" кредити, про які жертви навіть не здогадуються. Як це відбувається та як уникнути неприємностей, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що в Україні придумали новий спосіб шахрайства. Цього разу аферисти вирішили скористатися страхом людей перед коронавірусом. Схему дивіться тут.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини