Головна Новини Суспільство події Як в уряді відреагували на голодування медиків Соснівської лікарні
commentss НОВИНИ Всі новини

Як в уряді відреагували на голодування медиків Соснівської лікарні

Державна служба з питань праці проводить перевірку

18 серпня 2021, 09:40
Поділіться публікацією:

За дорученням міністра економіки України Олексія Любченка Державна служба з питань праці розпочала перевірку розміру боргу по заробітній платі перед персоналом міської лікарні Соснівської міської ради. Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства економіки.

Як в уряді відреагували на голодування медиків Соснівської лікарні

Медики Соснівської міської лікарні голодують, фото Оксани Гладун

Міністр ініціював втручання державних органів після того, як медики лікарні в Соснівці оголосили голодування через те, що їм не виплачують зароблені гроші. Олексій Любченко наголосив, що взяв на контроль хід перевірки.

За його словами, невиплата зарплати в 2021 році через яку люди змушені йти на радикальні дії й голодувати – це резонансна подія. Міністр переконаний, що усі винуватці порушення законних прав медичного персоналу мають відповідати перед законом та бути притягнутими до кримінальної відповідальності.

У Державній службі з питань праці службову перевірку мають завершити до кінця поточного тижня.

Відомо, що лікарі, медсестри та санітарки написали колективне звернення до Головного управління Державної служби з питань праці у Львівській області. У зверненні вони вказали, що строки виплати грошей порушують протягом кількох місяців.

Встановлено, що наразі перед працівниками комунальне підприємство заборгувало понад 1,7 мільйона гривень за три місяці 2021 року. У лікарні наразі працює 72 медики, ще 19 осіб звільнилися й досі не отримали виплат за відпрацьовані місяці.

Якщо буде встановлено, що зарплата не виплачувалася безпідставно, то Державна служба з питань праці передасть матеріали перевірки до Національної поліції.

Таке правопорушення як умисна невиплата заробітної плати карається штрафом в розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до двох років. Така санкція передбачена статтею 175 Кримінального кодексу України.

У Мінекономіки звернулися до українців із закликом повідомляти до Державної служби з питань праці, якщо не виплачується заробітна плата.

Як повідомляв портал "Коментарі", працівникам Соснівської міської лікарні вже три місяці не видають заробітну плату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

galina

18 серпня 2021, 08:59

Если будет установлено, что зарплата не выплачивалась безосновательно...(с) ви-серйозно? у нашій державі , виявляється, може бути якесь "основание" для затримки зарплатні ?


Новини