Головна Новини Суспільство події Як відреагувала омбудсмен на голодування лікарів на Львівщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відреагувала омбудсмен на голодування лікарів на Львівщині

Медики цієї лікарні не вперше проводять акцію голодування

13 серпня 2021, 18:20 comments1279
Поділіться публікацією:

Як відреагувала омбудсмен на голодування лікарів на Львівщині

Медики Соснівської міської лікарні голодують, фото Оксани Гладун

Працівникам Соснівської міської лікарні вже три місяці не видають заробітну плату. У медиків увірвався терпець. Персонал лікарні оголосив голодування та відмовляється працювати.

"Медики нашої лікарні відстоюють свою зароблену зарплату, а тим самим і лікарню в цілому. Вони голодують до виконання вимог! Медики також люди, які хочуть мати засоби для життя", — написала у Facebook голова первинної лікарняної профспілкової організації Вільної профспілки медпрацівників України Оксана Гладун.

На порушення конституційних прав українців відреагувала у Telegram омбудсмен Людмила Денісова. За її словами, борг по заробітній платі перед працівниками Соснівської міської лікарні  складає 3 мільйони гривень.

Лікарі, медсестри та санітарки протягом трьох місяців живуть без грошей. Медики не отримали з весни ні суми окладів, ні "ковідних" доплат, ні коштів, що передбачені на оздоровлення за 2021 рік. Акцією голодування вони сподіваються привернути увагу до заборгованості перед персоналом.

Також медики вимагають перерахувати зарплати за 2020 рік та компенсувати за втрату частини зарплати через недотримання термінів її сплати.

Людмила Денісова написала, що вже відправила листи до Міністерства охорони здоров’я України та Державної служби України з питань праці та наголосила, що питання взяла під контроль.

Втім, це не перша акція голодування медиків цієї лікарні. Ще в лютому 2020 року вони проводили вже таку акцію. Тоді їм сплатили дві третини зарплати.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні хочуть ліквідувати розрив у зарплатах жінок і чоловіків за два роки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини