Головна Новини Суспільство робота і кар'єра В Україні хочуть ліквідувати розрив у зарплатах жінок і чоловіків за два роки
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть ліквідувати розрив у зарплатах жінок і чоловіків за два роки

Жінки в Україні отримують зарплату на 18% менше чоловіків

6 серпня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:
В Україні розробили стратегію, щоб зменшити гендерний розрив в оплаті праці до 2023 року. Також розробляють план заходів щодо реалізації стратегії. Ці документи скоро винесуть на громадське обговорення після передачі на узгодження всім зацікавленим центральним органам виконавчої влади. Про це заявили у пресслужбі Мінекономіки.

"Існує розрив в оплаті праці жінок і чоловіків в Україні, який хоч і демонструє протягом 2020 — першої половини 2021 року тенденцію до скорочення — за підсумками першого кварталу 2021 року він досяг найнижчого рівня за всю історію нашої держави і склав близько 18%, — але залишається істотно вищим, ніж у більшості розвинених країн світу, в тому числі країн Європейського Союзу", — прокоментувала заступник міністра економіки України Світлана Глущенко.

У 2020 році наша країна приєдналася до двох провідних міжнародних ініціатив, головною метою яких є скорочення гендерного розриву в оплаті праці. Одним із головних зобов'язань, які уряд України взяв на себе у зв'язку з цим приєднанням, стало поступове і планомірне зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків за працю рівної цінності.

Гендерний розрив оплати праці — поняття, яке описує різницю в оплаті праці чоловіків і жінок. Різниця не просто у ставках на однакових посадах, але і в сферах зайнятості, рівні посад тощо.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, якою буде середньомісячна зарплата українців у 2024 році. Згідно з розрахунками, узгодженими з парламентом, чиновники розраховують, що середньомісячна заробітна плата українців буде зростати в найближчі три роки. За результатами 2022 року вона повинна становити 15 258 гривень, за результатами 2023 — 17 159 гривень, а 2024-го — досягти 19 063 гривень. Тобто заробітні плати в Україні у 2024 році порівняно з травнем поточного року мають зрости на 42,1%, або в середньому зростати по 1800-1900 гривень щорічно.

В Україні хочуть ліквідувати розрив у зарплатах жінок і чоловіків за два роки

Робота в офісі, фото з відкритих джерел



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини