Головна Новини Суспільство події Як в Україні планують змінити правила усиновлення дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Як в Україні планують змінити правила усиновлення дітей

Кандидатів на всиновлення в Україні будуть навчати в спеціальних школах

26 травня 2021, 14:56
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 26 травня, Кабінет Міністрів України погодив новий законопроект про зміни до правил усиновлення дітей. Про це повідомляє РБК.

Як в Україні планують змінити правила усиновлення дітей

Усиновлення - фото з відкритих джерел

Документ передбачає відновлення вікової різниці між усиновлювачем та дитиною, яка не буде більшою за 45 років. Окрім цього політики планують встановити обов'язкове правило за яким кожен із майбутніх усиновлювачів повинен буде пройти спеціальну школу батьківства. Таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що більш ніж 90% людей, що прагнули усиновити дитину в Україні ніколи не мали досвіду виховання та піклування за неповнолітніми.

Також законопроект передбачає, що біологічна мати дитини може надати згоду на її всиновлення не раніше ніж через півтора місяці після її народження.

Додамо, на 1 січня 2021 року в Україні налічувалось 17 тисяч дітей, які стояли на обліку осіб, що можуть бути всиновлені.

Нагадаємо, що Україна планує приєднатися до Конвенції з захисту прав дитини та співробітництва з питань міждержавного усиновлення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські соціальні служби шукають патронажні сім'ї для виховання дітей, які тимчасово перебувають у важких умовах або позбавлені батьківського піклування.

Також ми повідомляли про те, що влада Угорщини заборонила одностатевим парам всиновлювати дітей. Польща теж перейнялася подібною законодавчою ініціативою. У Сейм Польщі були спрямовані поправки для Конституції, які запропонував президент Анджей Дуда, — вони закріплюють заборону на усиновлення дітей сімейними парами, де обидва партнери одностатеві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини