Головна Новини Суспільство події Як українці ставляться до роботи на "дистанційці"
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українці ставляться до роботи на "дистанційці"

Більшість працівників державного та приватного секторів бажають повернутися в офіс

3 червня 2021, 13:53
Поділіться публікацією:

Більшість економічно активних українців не бажають працювати віддалено. Про це свідчать результати соціологічного опитування Центру Разумкова за травень 2021 року.

Як українці ставляться до роботи на "дистанційці"

Дистанційна робота - фото з відкритих джерел

За даними соціологів, 14% працюючого населення заявили, що хочуть продовжувати заробляти гроші дистанційно. Негативно до дистанційної роботи поставилися 73% економічно активних респондентів, ще 12% не визначилися.

Найчастіше до дистанційної роботи позитивно ставляться ті, хто, під час пандемії коронавірусу перейшов на віддалену роботу з повним збереженням заробітної плати (29,5%), хоча більшість з-поміж них (56%) не хочуть працювати дистанційно.

Результати проведеного опитування свідчать, що ставлення до віддаленої роботи статистично значуще не відрізняється серед працівників державного сектору (відповідно 14% і 76%) і приватного сектору (відповідно 15% і 74%), так само як і серед тих, хто працює на постійній основі (відповідно 14% і 75%) та тих, хто працює на тимчасовій основі (відповідно 12,5% і 76,5%).

Нагадаємо, що більшість українців негативно оцінюють економічне становище України за рік та фінансовий стан своїх родин. Невтішні прогнози зробили респонденти й щодо подальшого стану економіки країни та фінансового добробуту своїх родин. Більше статистичних деталей знайдете в нашому матеріалі на цю тему.

Додамо, в недавньому соцопитуванні мешканці України розповіли, кого вважають найуспішнішим президентом країни в новітній історії. Виявилося, що найкращим серед усіх президентів незалежної України, як і минулого року, громадяни країни вважають Леоніда Кучму (23%). 

18% відповіли, що найкращим президентом є Зеленський. 14% опитаних вважають, що найкращим був Порошенко, 13% вважають таким Януковича, 12% – Кравчука, 7% – Ющенка. Хто ж серед президентів має найбільший рейтинг довіри, дізнавайтеся з нашого матеріалу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини