Головна Новини Суспільство події Як українці ставляться до ідеї уряду національної єдності: кого хотіли б бачити прем'єром
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українці ставляться до ідеї уряду національної єдності: кого хотіли б бачити прем'єром

37% українців позитивно ставляться до створення уряду національної єдності

21 грудня 2023, 11:27 comments3207
Поділіться публікацією:

Понад третина наших співвітчизників позитивно ставиться до ідеї опозиційних фракцій у Верховній Раді про створення уряду національної єдності за прикладом того, що був створений в Ізраїлі. При цьому три чверті вагаються з тим, щоб назвати кандидатів у прем'єри. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування КМІС.

Як українці ставляться до ідеї уряду національної єдності: кого хотіли б бачити прем'єром

Кабмін. Фото: із відкритих джерел

Соціологи зазначають, 37% українців позитивно ставляться до створення уряду національної єдності, 38% – нейтрально, а 19% – негативно. Інші 7% не визначилися зі своєю думкою.

Також респондентам у відкритому форматі ставилося питання, кого вони хотіли б бачити на чолі такого уряду. Більшості респондентів, а саме 76%, важко відповісти на запитання.

Респонденти, які змогли відповісти на запитання, найчастіше називали прізвище п'ятого президента Петра Порошенка. Серед тих, хто зумів відповісти на це питання, 25,5% підтримують кандидатуру Порошенка як нового прем'єра. 13,8% вбачають на такій посаді головкому ЗСУ Валерія Залужного. Ще 9,2% припускають, що новим прем'єром могла б стати Юлія Тимошенко. Чинного прем'єра Дениса Шиигаля на посаді прем'єра хочуть бачити лише 4,9%.

Читайте також на порталі "Коментарі" — опитування демонструють, що в українців знизилася довіра до Верховної Ради, уряду (істотно) та президента (менш кардинально). При цьому надзвичайно високий рівень довіри до ЗСУ та головного Залужного. До топ-трійки політичних лідерів входять глава держави Володимир Зеленський (77% респондентів довіряють, а 22% – ні), шоумен, телеведучий та волонтер Сергій Притула (69% проти 25%) та мер Києва Віталій Кличко (52% проти 43%) . Результати ще одного дослідження демонструють, що українці хочуть бачити президентом професійного політика та економіста, а не воєнного. Про що говорять такі переваги? Як вони можуть змінитись у 2024 році? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 грудня 2023, 12:19

Інших прикладів як терористичний нацистський Ізраїль, який творив свої злочини у другу світову зараз геноцид Палестини, не існує?

Харя Кришны

21 грудня 2023, 11:44

Януковича на' ! Як можна створювати уряд національної єдності, коли в країні диктатура 95 кварталу?


Новини