Головна Новини Суспільство події Як студенти вчитимуться після локдауну: відповідь МОН
commentss НОВИНИ Всі новини

Як студенти вчитимуться після локдауну: відповідь МОН

Сергій Шкарлет переконаний, що більшість студентів хочуть якомога швидше повернутися до занять в аудиторіях

19 січня 2021, 18:18
Поділіться публікацією:

По закінченню посиленого карантину в Україні, після 24 січня, студенти професійно-технічної, професійної, передвищої та вищої освіти повинні будуть приступити до навчання в очному або змішаному форматі. Такою позицією поділився міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в Телеграм.

Як студенти вчитимуться після локдауну: відповідь МОН

Навчання після локдауну - фото з відкритих джерел

Очільник Міносвіти підкреслив, що за сприятливої санітарно-епідемічної обстановки в країні студенти училищ, технікумів і вузів повинні продовжити навчання в одному з двох запропонованих форматів.

"Вищі навчальні заклади, маючи широку управлінську автономію і з огляду на епідситуацію в кожному окремому регіоні, самостійно вирішуватимуть, коли і в якій формі організовувати навчання", — написав Сергій Шкарлет.

Міністр також наголосив на важливості практичного навчання, тому, за словами Шкарлета, практика для студентів повинна бути організована з дотриманням всіх карантинних заходів.

Сергій Шкарлет також переконаний, що більшість студентів хочуть якомога швидше повернутися до занять в аудиторіях, тому розуміють всю важливість дотримання рекомендованих епідемічних норм.

Нагадаємо, що школярі не повинні повертатися до офлайн-навчання, поки не закінчиться посилений карантин. Особливо це стосується учнів молодшої школи — 1-4 класів. Подібну думку висловив голова Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов. Чиновник переконаний, що деякі лідери місцевого самоврядування намагаються спекулювати на темі навчання українських дітей під час посиленого карантину. Втім, школярі продовжують освоювати науку дистанційно. Степанов упевнений, що якість освіти при цьому не страждає, а ефективність прийнятих протиепідемічних заходів навпаки зростає.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини