Головна Новини Суспільство події Як повідомити ЗСУ про місце розташування противника: інструкція
commentss НОВИНИ Всі новини

Як повідомити ЗСУ про місце розташування противника: інструкція

На урядовому порталі розповіли українцям, як діяти, коли ви дізналися про місце розташування противника

31 березня 2022, 02:30
Поділіться публікацією:

Україна продовжує війну з Російською Федерацією, мужньо відбиваючи атаки, не даючи супротивникові просунутися вперед. І кожен українець може бути корисним ЗСУ, особливо коли знає про місцеперебування ворога.

Як повідомити ЗСУ про місце розташування противника: інструкція

Як повідомити військових, де перебуває ворог (фото з відкритих джерел)

На урядовому порталі з'явилася інструкція, яка розповідає громадянам, що слід робити у разі виявлення російських військовослужбовців.

Отже, якщо ви з вікна або укриття помітили окупантів, не варто публікувати ці кадри в інтернеті. Необхідно відразу повідомити ЗСУ за допомогою чата в Telegram.

-Для цього, потрібно зробити фото або відео загарбників, дбаючи в першу чергу про свою безпеку. Намагайтеся зробити так, щоб фокус камери був на ворогові, а не на інших об'єктах.

- Знімайте відео до 1 хвилини або робіть кілька знімків. Тому, що довге відео займає багато часу на аналіз. Якщо ж ви його зробили, то перед відправкою обріжте, залишивши лише найінформативніший фрагмент.

- В чатбот надсилайте тільки матеріали, які були зняті самостійно, не використовуйте чужу інформацію, навіть якщо ви взяли її з джерел, яким довіряєте.

- Перш ніж взяти телефон і почати знімати ворогом, переконайтеся, що вам нічого не загрожує, тому що власна безпека – понад усе.

- І пам'ятайте, кожен ваш кадр у чату — мінус один окупант чи ворожа техніка.

Нагадаємо, що не можна публікувати у соціальних мережах під час війни, щоб не нашкодити нашим військовим.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін розповів, що диверсанти можуть самі себе видати. За якими ознаками?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини