Головна Новини Суспільство події Не нашкодьте ЗСУ: що не можна публікувати у соцмережах під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Не нашкодьте ЗСУ: що не можна публікувати у соцмережах під час війни

Міноборони та Мінцифри дали поради, що не варто публікувати у соціальних мережах, щоб не нашкодити українській армії

17 березня 2022, 03:35
Поділіться публікацією:

Українці активно користуються соціальними мережами, особливо у воєнний час, бо за їхньою допомогою можна отримати оперативну інформацію. Але не варто забувати, що наш супротивник веде й інформаційну боротьбу, тому потрібно бути акуратнішими з тим, що ви публікуєте в інтернеті. Що не можна розміщувати у мережі, щоб не зашкодити українській армії?

Не нашкодьте ЗСУ: що не можна публікувати у соцмережах під час війни

Що не можна публікувати у соцмережах під час війни (фото з відкритих джерел)

У Міноборони та Мінцифри наполегливо просять українців не публікувати у себе на сторінках точні цілі та об'єкти, якими цілився противник. Не можна у прямому ефірі стримити ракетні обстріли та бомбардування. Не можна вказувати, наприклад, що ворог цілився в телевежу, а потрапив до лікарні, яка знаходиться недалеко. Такими діями ви допомагаєте ворогові коригувати вогонь, і наступного разу його обстріл буде точнішим.

Категорично заборонено публікувати в мережі інформацію про знаходження або відсутність озброєння чи військової техніки української армії з прив'язкою до населених пунктів.

Не допомагайте ворогові, розповідаючи в соцмережах важливу інформацію щодо доріг та об'їздів, наприклад, що для заїзду в таке місто залишилася одна безпечна дорога і називати, яка саме.

Не розміщуйте в інтернеті фотографії військових частин, пунктів територіальної оборони, блокпостів та інших об'єктів, де можуть перебувати українські захисники.

Не публікуйте інформацію про передачу Україні озброєння з інших країн.

Як пояснює заступник Міністра оборони Ганна Маляр, на цю тему у разі потреби мають право висловлюватись лише офіційні особи та органи влади.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Зеленський розповів, до чого у війні з Росією мають прийти українці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини