Головна Новини Суспільство події Як перемикатися між мобільними мережами українцям в режимі роумінгу, щоб бути на зв'язку
commentss НОВИНИ Всі новини

Як перемикатися між мобільними мережами українцям в режимі роумінгу, щоб бути на зв'язку

Роумінг для українців запустили разом Мінцифри та мобільні оператори

7 березня 2022, 15:48
Поділіться публікацією:

Українські оператори Vodafone, Київстар, lifecell спільно з Мінцифрою, Держспецзвязку та НКРЗІ запустили тестування національного роумінгу. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства цифрових технологій. Це дозволить перемикатися між мережами українцям, щоб залишитися на звязку.

Як перемикатися між мобільними мережами українцям в режимі роумінгу, щоб бути на зв'язку

Фото ілюстративне / Pixabay

Тобто українці можуть перемикатися на іншу мережу оператора, якщо є проблеми із зв'язком.

Інструкція для користувачів мереж: зайдіть в розділ на мобільному телефоні та відключить автовибір мережі. Для цього на смартфонах Android: зайдіть в розділ "Налаштування" — "Мобільна мережа (чи Підключення)" — "Оператор". На смартфонах iOS: "Параметри" — "Стільникові дані" — "Вибір мережі". Потім виберіть доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL. Якщо зареєструватися не вдалося, спробувати ще раз або виберіть іншу мережу,  перевірте можливість вихідного дзвінка, SMS.

Також відомо, що тарифікація за користування мережами зберігається відповідно до тарифного плану вашого оператора. Для користувачів слід раз на день намагатися повернутися до мережі свого оператора за допомогою автовибору або вручну.

Для початку роумінг запустять у зоні бойових дій (Харківська, Херсонська, Сумська, Полтавська, Дніпропетровська, Запорізька, Донецька, Луганська, Кіровоградська, Миколаївська області), далі у Чернігівській, Житомирській, Черкаській та Вінницькій областях і згодом по всій території України. Однак це означає, що національний роумінг буде означати значне навантаження на мережі операторів та вплив на якість роботи деяких послуг.

Як повідомляв портал, лікарі Кропивницького надали допомогу іноземному репортеру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини