Головна Новини Суспільство події Як Нова пошта загубила посилку за двісті тисяч гривень - винні шахраї
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Нова пошта загубила посилку за двісті тисяч гривень - винні шахраї

Зловмисники вигадали незаконний спосіб отримання чужих посилок

19 листопада 2021, 16:16
Поділіться публікацією:

Користувач служби доставки розповів, як планував отримати у поштовому відділенні тонну волоських горіхів. Але дізнався, що їх немає. Про це повідомляє агентство "Уніан" з посиланням на Facebook постраждалого.

Як Нова пошта загубила посилку за двісті тисяч гривень - винні шахраї

Велика партія волоських горіхів не потрапила до власника - ілюстративне фото з мережі

Чоловік пояснює, що загальна вартість горіхів, яку він мав отримати, складала 10 тис. грн. При чому вантаж був надісланий не однією частиною, а 34-ма. Коли він прийшов за ними у відділення "Нової пошти", то виявилось – це неможливо, бо їх забрав невідомий. 

З посту у Facebook стає зрозуміло, що людина звернулась за поясненням до працівників пошти. Як заявляє чоловік, вони, мабуть, не перевірили документи у того, хто забирав відправлення. Відео з камер спостереження компанія, за словами користувача, дозволить продивитись лише після офіційного запиту. Запит надійшов кілька діб тому, але запису ніхто так і не бачив.

Представники "Нової пошти" оперативно відреагували на скаргу у Facebook і попросили дещо зачекати – служба безпеки з'ясовує деталі проблеми. Також провели внутрішнє розслідування і виявили нову схему обману.

Шахраї замовляють коштовну покупку в довільному інтернет-магазині. Перед оплатою просять продавця оформити накладну і надіслати її номер. При цьому вони просять оформити накладну на ім'я продавця-відправника. Аргумент: так він покаже, що не шахрай, покупець це побачить і тільки тоді оплатить покупку, після чого продавець переоформлює накладну вже на ім'я отримувача. Однак зловмисники, отримавши контактні дані продавця, вказані у накладній, підробляють документи і отримують товар у відділенні, навіть не оплативши його вартість. 

Однією з ознак такого шахрайства, акцентує "Нова пошта", є прохання вказати мінімальну вартість посилки. У випадку постраждалого з Facebook, для кожної з 34 посилок він вказав оголошену вартість 30 грн. Таким чином вантаж, який насправді коштує 180 тис. грн., за даними компанії вартий лише 1020 грн. – у 170 разів менше. Якби була вказана справжня вартість, доставка коштувала б 866 грн., натомість тепер є втрати набагато більшої суми.

Компанія пропонує чоловіку звернутись до Національної поліції і готова надати усі матеріали, які допоможуть слідству.

Видання "Коментарі" раніше попереджало своїх читачів про нове шахрайство з банківськими картами. Докладніше про це можна прочитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини