Головна Новини Суспільство події Як бути з українськими пацієнтами в білоруських лікарнях: заява МЗС
commentss НОВИНИ Всі новини

Як бути з українськими пацієнтами в білоруських лікарнях: заява МЗС

Наразі 26 українців лікуються в "заблокованій" Білорусі

26 травня 2021, 16:51
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ України (МЗС) та Міністерство охорони здоров'я України працюють над розв'язанням логістичних питань українських громадян, які лікуються в білоруських медичних закладах і виявилися заблокованими в країні. Про це повідомляється у спільній заяві відомств на сайті МЗС.

Як бути з українськими пацієнтами в білоруських лікарнях: заява МЗС

МЗС України - фото з відкритих джерел

Чиновники повідомили, що наразі в Білорусі перебувають 26 громадян України, які отримують медичну допомогу (трансплантація органів, кісткового мозку, імунотерапія), ще четверо українців проходять обстеження.

"Дипломати і фахівці МОЗ готові надати максимальне сприяння нашим громадянам у розробленні оптимального маршруту слідування в кожному конкретному випадку, зокрема, з огляду на стан їхнього здоров'я", — йдеться в заяві.

Нагадаємо, що з 26 травня 2021 року Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Українським авіакомпаніям і літакам також буде заборонено виконувати польоти в повітряному просторі республіки.

Крім того, 24 травня уряд Литви ініціював екстренне засідання. Під час його проведення було прийнято рішення заборонити прибуття і відправлення з країни усіх авіарейсів, які проходять над територією республіки Білорусь. Детальнішу інформацію ви знайдете в нашому матеріалі.

Таке рішення політики прийняли у зв'язку з тим, що 23 травня в Мінську був затриманий засновник опозиційного Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич. Він перебував на борту літака Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни — Вільнюс. Рейс приземлився в національному аеропорту Мінська після отримання повідомлення про мінування, яке не підтвердилося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини