Головна Новини Суспільство події Як буде працювати транспорт у "жовтих" і "червоних" зонах карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Як буде працювати транспорт у "жовтих" і "червоних" зонах карантину

Поки про закриття або про обмеження руху транспорту не йдеться

27 вересня 2021, 09:55 comments1110
Поділіться публікацією:

27 вересня Україна перейшла в "жовту" зону карантину. Також є області, які потрапили у "помаранчеву" зону через збільшення кількості госпіталізованих з коронавірусною інфекцією.

Як буде працювати транспорт у "жовтих" і "червоних" зонах карантину

Транспорт - фото з відкритих джерел

У зв'язку з цим в Україні необхідно дотримуватися низки карантинних обмежень. Так, у Міністерстві охорони здоров'я розповіли, як буде працювати громадський транспорт у "жовтих" і "червоних" зонах карантину. Поки про закриття або про обмеження руху транспорту не йдеться. Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузин в інтерв'ю для "РБК-Україна".

Оскільки для "жовтих" і "помаранчевих" зон таких обмежень не передбачено, громадський транспорт буде функціонувати у звичайному режимі.

Для регіонів червоного рівня повноваження по встановленню обмежень у громадському транспорті покладено на регіональні комісії ТЕБ та НС.

"Тобто по суті обласні комісії можуть приймати рішення про призупинення транспорту або обмеження його роботи на рівні області. Але поки що про закриття або обмеження руху транспорту не йдеться", — повідомив головний санітарний лікар.

Також Ігор Кузин розповів, що повне скасування роботи громадського транспорту навіть у "червоній" зоні неможливе. Оскільки від цього залежать інфраструктурні питання, робота об'єктів критичної інфраструктури на рівні областей.

На його думку, буде більш логічно замість призупинення роботи транспорту ввести жорсткі епідемічні та профілактичні вимоги до автотранспортного засобу.

"Це контроль за використанням масок, дезінфекція самого транспорту, провітрювання і відсутність скупчення як на місцях очікування, так і в самому транспорті", — заявив Кузін.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Ляшко розповів, коли в Україні можуть скасувати карантин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини