Головна Новини Суспільство події Ядерні загрози РФ у космосі: яка розмова відбулася між США, Китаєм та Індією
commentss НОВИНИ Всі новини

Ядерні загрози РФ у космосі: яка розмова відбулася між США, Китаєм та Індією

За інформацією NYT, Блінкен звернувся до представників Китаю та Індії щодо ядерної зброї РФ у космосі

19 лютого 2024, 08:45
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорював питання про можливе створення Росією ядерної космічної зброї у розмові зі своїми китайськими та індійськими колегами у кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The New York Times".

Ядерні загрози РФ у космосі: яка розмова відбулася між США, Китаєм та Індією

США, Китай, Індія. Фото: із відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що послання Блінкена було недвозначним: будь-який ядерний вибух у космосі знищить не лише американські супутники, а й супутники Пекіна та Нью-Делі.

Як йдеться у матеріалі, держсекретар також сказав, що оскільки президент РФ Володимир Путін чітко висловив свою зневагу до США, лідери Китаю Сі Цзіньпін та Індії Нарендра Моді мають відмовити його від того, що може перетворитися на катастрофу.

За словами неназваних американських чиновників та незалежних аналітиків, через гіпотетичний ядерний вибух у космосі вийдуть з ладу глобальні системи зв'язку, що призведе до збоїв у роботі всіх систем – від служб екстреної допомоги до мобільного зв'язку та регулювання роботи генераторів та насосів.

Крім того, стверджують вони, уламки від вибуху розлетяться по всій низькій навколоземній орбіті і ускладнять навігацію, якщо не унеможливлять всіх супутників – від супутників Starlink, що використовуються для інтернет-зв'язку, до супутників-шпигунів.

"The New York Times", посилаючись на неназваних американських чиновників, зазначає, що навіть якщо РФ виведе ядерну зброю на орбіту, вона не буде підірвана.

Натомість, кажуть вони, зброя залишатиметься на низькій орбіті як бомба сповільненої дії, нагадуючи Путіну, що, якщо на неї надто сильно тиснуть санкціями чи військовим опором її амбіціям в Україні чи за її межами, вона може знищити економіку, не торкаючись при цьому населення Землі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять погрози РФ із космосу: як реагувати США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nytimes.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини