Головна Новини Суспільство події Я тобі не «дарагая»: чому студенти ВДПУ зібралися на протест у свій випускний
commentss НОВИНИ Всі новини

Я тобі не «дарагая»: чому студенти ВДПУ зібралися на протест у свій випускний

Випускники журфаку хочуть виступити проти фамільярності одного з викладачів університету

25 червня 2021, 23:35 comments2295
Поділіться публікацією:

Студенти Вінницького державного педагогічного університету зібралися вийти на протест у день свого випускного. 29 червня випускники факультету "Журналістика" одягнуть футболки із різними написами, якими хочуть показати, що вони проти "фамільярності та суб'єктивного ставлення до студентів одного з викладачів" університету. Про це повідомила у Фейсбук-групі студентка Тетяна Олійник.

Я тобі не «дарагая»: чому студенти ВДПУ зібралися на протест у свій випускний

Студенти ВДПУ вийдуть на протест. Фото: unsplash

"Ми з одногрупниками прийдемо у футболках, якими хочемо висловити протест проти фамільярності та суб'єктивного ставлення до студентів одного з викладачів – Каленича В. М.", — написала вона.

Як пояснила у дописі випускниця журфаку, студентів зокрема обурює, що викладач дозволяє собі висловлювання на кшталт "дарагая", від якого повіває сексизмом. Також Тетяна додала, що неприйнятно у стінах університету говорити студентам, що вони повинні тримати свободу слова при собі.

"Ми хочемо, щоб він зрозумів, що слово "дарагая" це сексизм, а "попрошу тримати вашу свободу слова при собі"не має лунати в стінах сучасних університетів та ще й на журфаці, тому на наших футболках будуть саме ці написи і не тільки", — наголосила дівчина.

Я тобі не «дарагая»: чому студенти ВДПУ зібралися на протест у свій випускний  - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" писало про українські університети, які увійшли у список кращих вищих закладів світу. Цьогоріч у рейтинг QS World University Rankings 2022 увійшло вісім українських вузів. Всього рейтинг оцінював 1300 вищих навчальних закладів по всьому світу. Університети перевірялися по шести ключових параметрах, які дозволяють перевірити їхню продуктивність.

Також сайт повідомляв про те, що в університетах України планують щороку збільшувати кількість іноземних студентів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини