Головна Новини Суспільство події WSJ дізналася, в чому Росія та Китай випереджають Захід: у чому загроза для України
commentss НОВИНИ Всі новини

WSJ дізналася, в чому Росія та Китай випереджають Захід: у чому загроза для України

За інформацією WSJ, Захід стикається з гострою нестачею зброї

3 січня 2024, 13:35
Поділіться публікацією:

Розв'язана Росією повномасштабна війна проти України виявила недоліки Заходу у швидкому виробництві більшої кількості зброї у потрібний момент. Із цим у союзників України великі складнощі. Як передає портал "Коментарі", про це пише газета The Wall Street Journal.

WSJ дізналася, в чому Росія та Китай випереджають Захід: у чому загроза для України

ЗРК NASAMS. Фото: із відкритих джерел

Наприклад, виготовлення однієї ракетної системи NASAMS, яка захищає повітряний простір над Білим домом, йде два роки. І зараз у зв'язку з зростанням кількості потенційних загроз для Заходу, включаючи Росію і Китай, попит на них також різко зріс, замовлення постійно накопичуються.

"Я ніколи не бачив такого великого попиту", — заявляв президент оборонного підрозділу норвезької компанії Kongsberg Defense & Aerospace Ейрік Лі.

Як пише WSJ, головна проблема неможливості швидше задовольняти цей попит полягає в тому, що сучасна зброя надзвичайно складна і найчастіше вимагає тисяч деталей.

"Kongsberg, як і більшість західних оборонних компаній, проектує і збирає свої системи озброєння, але не виробляє більшу частину компонентів. Більше 1500 постачальників роблять свій внесок у продукцію цього заводу. Один тільки ланцюжок поставок NASAMS складається з більш ніж тисячі компаній і побудований на двох континентах разом із американським оборонним підрядником RTX, раніше відомим як Raytheon Technologies", — йдеться в публікації.

Крім того, вказується, що оборонна промисловість стикається і з нестачею робочої сили.

На думку військових аналітиків, незважаючи на вищі оборонні бюджети, Захід не стикався з такими ж обмеженнями постачання зброї з часів Корейської війни.

Росія та Китай випередили США та Європу за деякими системами протиракетної оборони. За словами представників Пентагону, ці країни мають гіперзвукові ракети, а впровадження першої з них США було перенесено на 2024 рік через невдалі випробування. Американські та європейські системи захисту від гіперзвукових ракет не надійдуть на озброєння протягом як мінімум 10 років, додає WSJ.

За даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень, Росія та Китай разом мають близько 5020 зенітно-ракетних комплексів наземного базування порівняно з приблизно 3200, які є на озброєнні США, Європи та Японії разом узятих.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може ракетний терор з боку РФ прискорити допомогу Україні: про що говорить реакція союзників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини