Головна Новини Суспільство події Втікаючи від війни: яка ситуація із забезпеченням переселенців в прикордонних областях
commentss НОВИНИ Всі новини

Втікаючи від війни: яка ситуація із забезпеченням переселенців в прикордонних областях

В Рівненській та Житомирській областях приймають переселенців: там вже оселилися тисячі людей

13 квітня 2022, 17:58
Поділіться публікацією:

Громадяни з гарячих точок роз'їхалися Україною в різні області. Прикордонні Рівненщина та Житомирщина теж прихистили чимало переселенців.

Втікаючи від війни: яка ситуація із забезпеченням переселенців в прикордонних областях

Села Житомирської області, фото Нацполіції

Рівненська область

За даними військової адміністрації, в Рівненській області на тривале проживання залишилися 42 890 переселенців, також до регіону евакуйовано понад 400 підопічних геріатричних пансіонатів, будинків-інтернатів для осіб з інвалідністю, психоневрологічних інтернатів з Київщини та Донеччини. Усіх забезпечено належними умовами проживання, соціально-побутовим та медичним обслуговуванням. Щодня Рівненщина приймає більше 500 внутрішньо переміщених осіб.

Наразі понад 2,7 тис. учнів із числа внутрішньо переміщених уже навчаються у школах області. Також за останній тиждень 33 учні із окупованих територій та зони бойових дій доєдналися до навчання у п'яти закладах області.

В області працюють мобільні групи для підтримки переселенців, до яких входять психологи, соціальні працівники, юристи. В області працює гуманітарний штаб, продуктові набори відправляються на Чернігівщину, Київщину та в інші регіони.

У Рівному вимушених переселених українців запрошують на мовні курси "Філіжанка МОВИ по-рівненськи". Охочі можуть долучитися до покращення розмовної української, взяти участь в творчих майстер-класах, спробувати виконати арт-терапевтичні вправи.

У квітні 365 спальних місць для переселенців облаштували в одному із навчальних закладів в Млинівській громаді також для них передано 500 комплектів постільної білизни, подушок, ковдр, рушників, покривал. Допомогу в цьому надали Smart People та представники програми USAID КЕУ.

Аграрії області завершують сіяти ярі пшеницю, ячмінь та овес, цукрові буряки, технічні культури – соняшник і ярий ріпак. Всього планується засіяти 420 тисяч гектарів. В область перевезли 15 підприємств із постраждалих регіонів.

Житомирська область

В області зупинилося понад 60 тисяч громадян та 22 300 евакуйованих дітей з Харківської, Сумської, Чернігівської, Луганської, Донецької, Миколаївської, Київської та Запорізької областей. До дистанційного навчання залучено майже 2000 школярів. В Житомирській, Бердичівській, Новоград-Волинській та Романівській громадах відновили роботу дитячі садки. В регіоні окупанти зруйнували Житомирський ліцей №25, 22 садочки; 3 заклади позашкільної освіти; 6 закладів професійно-технічної освіти; 2 фахової передвищої та 2 вищої освіти.

Ворог обстрілював населені пункти, а поранених привозили до Брусилівської лікарні. Саме цей медзаклад став одним з медичних форпостів цієї війни на Житомирщині. 95% пацієнтів, яких доправили у лікарню, вдалося врятувати.

Частина області перебувала під окупацією, зокрема, села Народицької громади. На звільнених територіях поліціянти фіксують докази злочинів окупантів та проводять розмінування. Обстріли ще продовжуються, вночі, вперше за 10 днів, ворог завдав авіаудару по Чуднівській громаді, жертв немає.

Портал повідомляв про те, як приймають переселенців в Закарпатській та Черкаській областях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини