Головна Новини Суспільство події Втікаючи від війни: яка ситуація із забезпеченням переселенців на Прикарпатті та Тернопільщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Втікаючи від війни: яка ситуація із забезпеченням переселенців на Прикарпатті та Тернопільщині

В Івано-Франківській та Тернопільській областях знайшли прихисток переселенці з регіонів, де ведуться бойові дії

27 березня 2022, 12:12
Поділіться публікацією:

Втікаючи від війни: яка ситуація із забезпеченням переселенців на Прикарпатті та Тернопільщині

Переміщені діти, фото Івано-Франківська ОДА

Українська влада продовжує евакуйовувати громадян із постраждалих від бойових дій районів. Нещодавно президент оголосив, що буде розпочато будівництво тимчасового житла для переселенців. Поки що їх приймають в громадах Прикарпаття та Тернопільщини.

За інформацією Івано-Франківської обласної військової адміністрації, з 24 лютого до області прибуло майже 96 тисяч переселенців, з них 322 дітей з інтернатних установ. З Донецької області було евакуйовано 13 дітей, що мають інвалідність. В інтернаті їх забезпечили належними умовами та п'ятиразовим харчуванням. З дітьми та переселенцями працюють психологи. Забезпечувати нагальні потреби переселенців допомагає благодійний фонд "Рокада". З 21 березня в області відновлено роботу позашкільних навчальних закладів в дистанційному режимі.

В області зареєструвалося більше трьох тисяч школярів з сімей переселенців. У школах Івано-Франківська наразі 1500 евакуйованих діток зареєструвалися на навчання. Уроки проводять з використанням дистанційних технологій на різних онлайн-платформах: Zoom, Google Meet, педагогічних ігор "Розумники", освітніх платформ "На Урок", "Всеосвіта", Вчи.юа, Kahoot! LearningApps, інтерактивних робочих аркушів, дошки для спільної роботи Padlet тощо.

В Івано-Франківську працює соціальна їдальня на базі початкової школи. Обіди тут організовано дають з 5 березня. Гарячу їжу, шипшинові напої та солодощі всі, хто потребує, можуть отримати безкоштовно. Заклад працює протягом чотирьох годин щоденно. Гарячі обіди за пільговими цінами реалізують й в інших їдальнях шкіл.

Область вже отримала гуманітарні вантажі від таких країн як Польща, Угорщина, Італія, Румунія, Швейцарія, Туреччина та направила допомогу жителям Сумщини, Київщини та Чернігівщини.

В Тернопільській області, за даними обласної адміністрації, прихистили більше 60 тисяч переселенців, з них 14 тисяч дітей.

"З 26 лютого по 25 березня у закладах освіти області розміщено 14568 осіб із зони бойових дій, з них 4959 дітей. З 14 березня у області розпочато освітній процес у дистанційній формі. Навчанням охоплено 3756 учасників освітнього процесу внутрішньо переміщених осіб у закладах загальної середньої освіти та 359 учнів у закладах професійної освіти", — зазначила начальник управління освіти і науки області Ольга Хома.

Продуктові набори постійно відвантажують для забезпечення продуктами мешканців Київської, Запорізької, Харківської, Миколаївської областей, виготовлено понад 200 тис. таких пакетів. З Тернопільщини вже виїхало понад 300 вантажів з Гуманітарного штабу Тернополя до Києва, Харкова, Миколаєва та інших міст, вантажі розвозять більше 500 волонтерів-водіїв. Область відправила чотири автомобілі швидкої медичної допомоги до регіонів, де тривають активні бої. Автівки надійшли від Великобританії.

В регіоні почалася посівна кампанія — фермери посіяли 300 гектарів ярої пшениці, 210 тис. га озимих культур, ріпаку – 73 тисячі гектарів. Прийнято рішення збільшити обсяги насадження овочевих культур, картоплі.

Як повідомляв портал, в Хмельницькій та Чернівецькій областях громади прийняли тисячі біженців з регіонів, що постраждали від бойових дій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини