Головна Новини Суспільство події Втеча за кордон: скільки людей виїхало з України від початку 2021 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Втеча за кордон: скільки людей виїхало з України від початку 2021 року

Прикордонники відмовили у пропуску 400 людям. Кількість тих українців, які все ж перетнули кордон, перевищує цю цифру в тисячу разів

12 січня 2021, 15:07 comments2028
Поділіться публікацією:

Починаючи з перших чисел січня 2021 року з України виїхало понад 400 тисяч людей. Про таку статистику повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

Втеча за кордон: скільки людей виїхало з України від початку 2021 року

Більше 400 тисяч осіб покинуло Україну від початку 2021 року. Фото: Радіо Свобода

Понад 400 тисяч українців після зимових свят покинули межі країни. І це все — за першу декаду січня. Найпопулярніші причини виїзду — робота, відпочинок чи активний туризм — представники відомства, на жаль, не уточнюють.

Втеча за кордон: скільки людей виїхало з України від початку 2021 року - фото 2

Цікаво, що відмовили в перетині кордону лише трохи більше, ніж 400 особам. Лише четверта частина з цієї кількості є потенційними нелегальними мігрантами. Троє громадян намагалися виїхати з України з підробленими документами, ще 25 — використовували недійсні.

"Також охоронці кордону виявили 9 одиниць зброї, 47 боєприпасів, понад 1,5 кг психотропів, товари на понад 200 тис. грн і 5 спеціально виготовлених тайників для їх переміщення", — повідомляють у відомстві.

Разом із цим правоохоронці інформують, що за перші десять днів січня з України виїхало більше ніж 95 тисяч різних транспортних засобів.

Деякі ж люди настільки поспішають виїхати за кордон, що забувають зробити елементарні речі. Так, раніше "Коментарі" повідомляли, що на початку січня українсько-польський кордон намагався перетнути батько з неповнолітньою донькою, у якого не було дозволу від матері дитини. Намагаючись знайти вихід із ситуації, чоловік не придумав нічого кращого, ніж запропонувати прикордонникам хабар.

Також на порталі можна дізнатися, що в Білорусі планують зробити платний виїзд з країни. Втім, така практика повинна торкнутися виключно транспорту, чия максимальна вага не перевищує 5 тонн. Місцевий збір білоруси зможуть встановлювати в розмірі не більше трьох базових величин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини