Головна Новини Суспільство події Вся Україна вкрита хмарою пилу: чому варто закривати вікна – у чому загроза здоров'ю
commentss НОВИНИ Всі новини

Вся Україна вкрита хмарою пилу: чому варто закривати вікна – у чому загроза здоров'ю

Під час пилової бурі варто носити маску, порадив ректор Одеського екологічного університету.

23 серпня 2022, 18:15 comments2854
Поділіться публікацією:

Уся територія України виявилася покрита хмарою пилу. Найбільше воно зачепило Одесу. У місті зафіксовано підвищений рівень концентрації пилу у повітрі. Насправді ж пилова буря не є чимось незвичайним. Таке метеорологічне явище є нормальним для літа. Проте якщо довго перебувати на вулиці, то можуть виникнути проблеми зі здоров'ям. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Супільному" розповів ректор Одеського державного екологічного університету Сергій Степаненко.

Вся Україна вкрита хмарою пилу: чому варто закривати вікна – у чому загроза здоров'ю

Пилова буря. Фото: із відкритих джерел

Експерт зазначив, що повітряні маси з піском надходять до України із Середньої Азії. Такий північний повітряний потік охопив майже всі регіони України.

За словами Сергія Степаненка, винесення цього пилу буває в Україні або з африканських пустель, із Сахари або, як у цьому випадку, з азіатських. Для літнього сезону — це, можна сказати, звичайне явище. За останні кілька років в Україні 3-4 рази траплялося таке.

Ректор звернув увагу, що пил є алергеном.

"Їдкі частки пилу є канцерогенними речовинами, і це може стати спусковим гачком для багатьох людей з канцерогенних (ракових — Ред.) захворювань", — додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що перший етап "дипломатичної боротьби" за гарантії безпеки для України вже завершено. Наразі нібито триває друга фаза, в ході якої українські дипломати напрацьовують деталі гарантій безпеки. А глава Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що перші напрацювання вже майже готові, і наприкінці серпня планується презентувати "дуже потужний документ". Якими мають бути ці гарантії, щоб вони спрацювали? "Коментарі" із цим питанням звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

23 серпня 2022, 19:00

Так ми ж простий люд для цього і тримаємо зачиненим. А якщо ворог буде нові території захоплювати, для УПА-пропаганди буде гарний привід стверджувати, що РФ незаконно примушує слугувати у її армії. За це РФ "дружньо" забезпечила вивіз зерна і комісійні корумпованим.


Новини