Головна Новини Суспільство події Всі приготування завершено: чи справді Кім Чен Ин готовий розпочати війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Всі приготування завершено: чи справді Кім Чен Ин готовий розпочати війну

За інформацією Bloomberg, Кім Чен Ин готовий розпочати війну, але його стримує більш вигідний сценарій

26 січня 2024, 09:04
Поділіться публікацією:

В останні тижні лідер КНДР Кім Чен Ин зробив низку заяв, які свідчать про його бажання та готовність розпочати війну з Півднем. Але Пхеньян має вагому причину не розпалювати конфлікт, оскільки темпи зростання економіки Північної Кореї досягли найвищого рівня за майже десятиліття через продаж озброєнь Росії. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Всі приготування завершено: чи справді Кім Чен Ин готовий розпочати війну

Кім Чен Ин. Фото: із відкритих джерел

Видання зазначає, що з жовтня Північна Корея продала Росії понад 2 млн артилерійських снарядів та кілька балістичних ракет.

Вартість поставлених ракет може досягати кількох мільйонів доларів кожна, і Росії, ймовірно, доведеться купувати у Пхеньяна пускові установки для них. Таким чином, обсяг проданої КНДР техніки може сягнути мільярдів доларів, а економіка країни, у поєднанні із зростанням торгівлі з Китаєм, цього року може зрости на 0,5%.

"Продаж Пхеньяном балістичних ракет, артилерійських снарядів та іншого військового обладнання для підтримки агресії президента Володимира Путіна в Україні, дає поштовх економіці, яка тривалий час була ізольована міжнародними санкціями. Хоча це може дозволити Кіму уникати взаємодії із Заходом на довгі роки, це також зменшує тиск на 40-річного лідера, яке змушує його йти на радикальніші заходи, зокрема війну", — пише Bloomberg.

Наразі очікується, що співпраця між КНДР та Росією поглиблюватиметься, а Путін, можливо, найближчими місяцями відвідає Пхеньян.

Міністр оборони Південної Кореї Шин Вонсік заявив, що, на його думку, Північна Корея готується надіслати Москві нові типи тактичних керованих ракет, які можуть допомогти Кремлю продовжити бомбардування України.

Су Кім, колишній корейський аналітик Центрального розвідувального управління, яка зараз працює в американській консалтинговій компанії LMI, сказала, що північнокорейському лідеру, ймовірно, доведеться зважити наслідки агресивніших військових дій як на виборах у Південній Кореї, так і на виборах у США в листопаді.

"Чи є сенс для Кіма діяти зараз заради виборів у Сеулі? Чи ефективніше перечекати до масштабніших, більш значущих виборів?", — запитала вона.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США та ЄС серйозно стурбовані: допомога Росії від КНДР може переламати перебіг війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини