Головна Новини Суспільство події Вшанування пам’яті Небесної Сотні: в Києві засяяли «Промені Гідності» (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вшанування пам’яті Небесної Сотні: в Києві засяяли «Промені Гідності» (ФОТО, ВІДЕО)

Яскраві промені символізують душі Небесної Сотні

20 лютого 2021, 20:30
Поділіться публікацією:

У Києві проводиться вшанування Героїв Небесної Сотні — у сьому річницю найкривавіших розстрілів учасників Революції Гідності. У рамках урочистих меморіальних заходів на території Алеї Героїв Небесної Сотні запрацювала тематична інсталяція. Як повідомляє "Укрінформ", нічне небо столиці осяяло сто Променів Гідності.

Вшанування пам’яті Небесної Сотні: в Києві засяяли «Промені Гідності» (ФОТО, ВІДЕО)

Сто "Променів Гідності" засяяли 20 лютого в Києві. Фото: Укрінформ

Інсталяція працює одразу на трьох локаціях. Символічне запалення Променів відбулося під музичний супровід — пісню "Гей, плине кача", яка у Революцію Гідності стала своєрідним гімном-прощанням із загиблими активістами Євромайдану.

Проект "Промені гідності" спонукає українців не забувати про Героїв Небесної сотні та символізує душі невинно убієнних під час революції 2013-2014 років, що відлетіли на небо.

Вшанування пам’яті Небесної Сотні: в Києві засяяли «Промені Гідності» (ФОТО, ВІДЕО) - фото 2
Вшанування пам’яті Небесної Сотні: в Києві засяяли «Промені Гідності» (ФОТО, ВІДЕО) - фото 3
Вшанування пам’яті Небесної Сотні: в Києві засяяли «Промені Гідності» (ФОТО, ВІДЕО) - фото 4

Додатково повідомляється, що протягом усього дня кияни та гості міста відвідують Майдан Незалежності та тематичну алею, вшановуючи подвиг євромайданівців. Запалені лампадки, квіти, молитви — все це супроводжує символізм події.

За словами директора Музею Революції Гідності Ігора Пошивайла, від закінчення Євромайдану "Промені Гідності" кілька років не запалювалися з різних причин. Цьогоріч традицію вирішили повернути в обов’язковому порядку.

"Особливість їх у тому, що є ще й аудіосупровід, музика, яку написав Роман Коляда у межах проєкту "Характери гідності", — підкреслив Пошивайло.

Слід додати, що президент України Володимир Зеленський спільною із дружиною Оленою та представниками уряду вшанував пам’ять Небесної Сотні ще вранці.

Нагадаємо, напередодні меморіальної дати "Коментарі" поспілкувалися з експертами, аби з’ясувати, чи зробило українське суспільство висновки з Революції Гідності.

Також на порталі можна дізнатися, коли в Україні нарешті почнуть виносити вироки стосовно вбивств активістів Євромайдану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктор

22 лютого 2021, 09:38

Такой бред и глупость.


Новини