Головна Новини Суспільство події Все, що пов'язано з товарами тривалого використання, стало користуватися набагато меншою популярністю - Дорошенко
commentss НОВИНИ Всі новини

Все, що пов'язано з товарами тривалого використання, стало користуватися набагато меншою популярністю - Дорошенко

В Україні відбувається серйозне скорочення купівельної спроможності, вважає голова Національної Ради економічного розвитку і Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко

23 травня 2021, 21:46
Поділіться публікацією:

Все, що пов'язано з товарами тривалого використання, включаючи продукти, стало в зв'язку з пандемією коронавірусу і карантинними обмеженнями користуватися набагато меншою популярністю. Про це повідомив голова Національної Ради економічного розвитку і Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко "Коментарі-Україна".

Все, що пов'язано з товарами тривалого використання, стало користуватися набагато меншою популярністю - Дорошенко

Олексій Дорошенко (фото з відкритих джерел)

"Дефіцит бюджету призвів до того, що влада шукає різні шляхи його наповнення. Так, зростає вартість комуналки. І це, і економічні проблеми призводять до того, що українці в основному витрачають гроші на комуналку, продукти, проїзд, зв'язок (мобільний, інтернет, доставку чогось). Плюс, зрозуміло, фармація та охорона здоров'я. Вони за останній рік витіснили багато інших статті. Все, що виходить за ці рамки за ціною, умовно кажучи, викреслюється. Якщо, наприклад, в США, ЄС, Канаді попит став повертатися, більшість людей набуває вже не дешевші, а преміальні товари, то в Україні — навпаки ", — заявив Олексій Дорошенко.

За його словами, у нас відбувається серйозне скорочення купівельної спроможності.

"І торгові мережі, магазини, підлаштовуються під це. У кращому становищі продуктові магазини і аптеки, а також все, що пов'язано з приватними медичними клініками. Продають більше дешевої продукції. При цьому такий потрібно продати 3-5 одиниць, щоб вийти на рівень продажу однієї, але з більш високою націнкою. Ось тільки преміум, як я зазначав, зараз не по кишені більшості українців. Треба відзначити, що продавці не тримають низьку націнку на соціальні продукти харчування. Попри це, вони збільшили продажі саме недорого асортименту ", — додав він.

Нагадаємо, з'явилась інформація про товари, які найчастіше конфіскували співробітники державної митної служби України у 2020 році. Відповідне повідомлення опублікували офіційні канали відомства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини