Головна Новини Суспільство події Стало відомо, які товари найчастіше конфіскували на українській митниці у 2020 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, які товари найчастіше конфіскували на українській митниці у 2020 році

Спойлер — серед «найпопулярніших» речей у конфіскаті є чимало дитячих іграшок

11 січня 2021, 19:50
Поділіться публікацією:

З’явилася інформація про товари, які найчастіше конфіскували працівники державної митної служби України у 2020 році. Відповідне повідомлення опублікували офіційні канали відомства.

Стало відомо, які товари найчастіше конфіскували на українській митниці у 2020 році

Загалом митники вилучили товарів на 5,5 млн гривень. Фото із відкритих джерел

"Рекордсменом" у списку контрафактних товарів є портативна електроніка. Її українські митники вилучили на суму 2 млн гривень — усього близько 13 тисяч одиниць. Найбільше відзначилися такі торгові марки як NGK, Apple.

Іграшок митниця не пропустила куди більше — більше 107 тисяч одиниць, утім сумарно коштують вони набагато дешевше. Їхня загальна вартість — 1 млн гривень. Серед популярних виробників забавок зазначені HOT WHEELS, LEGO, UEFA тощо.

Одягу та головних уборів було конфісковано на суму понад 904 тис. гривень (PUMA, NIKE, ADIDAS), взуття — на 654 тисячі. Усього лише на 202 тисячі митники "зібрали" сумок та ременів відомих марок, на 109 тисяч гривень — різної косметики.

Цікаво, що останню сходинку у рейтингу "популярного конфіскату" зайняли наручні годинники. На митниці залишилися всього 16 таких аксесуарів, а їхня спільна вартість і справді скромна — 32 тис. гривень.

Загалом правоохоронцям вдалося зупинити перевезення незаконних товарів на суму, що перевищує 5,5 млн гривень.

Стало відомо, які товари найчастіше конфіскували на українській митниці у 2020 році - фото 2

Крім того, представники служби зазначають, що минулого 2020 року працівникам довелося 75 разів знищувати вилучені речі. Зареєстрована 41 спроба порушення митних правил.

Загалом ефективність вживаних українськими митниками заходів зросла на 10% порівняно із 2019 роком. Ймовірно, безпосередній вплив на це мали внесені зміни до Митного кодексу України.

Довідково. Контрафактом вважають товар, який порушує права інтелектуальної власності на торговельну марку в Україні. Окремо також під це означення підпадають речі, що не є оригінальними, але виглядають майже ідентично і їх можна сплутати.

Якщо вас зацікавила робота служби, то "Коментарі" пропонують дізнатися, у співпраці з якими представництвами митникам вдалося зупинити перевезення із України до ЄС майже тонни героїну.

Також на порталі можна прочитати, чому на українсько-польському кордоні чоловік торгувався із прикордонниками за дитину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

кочерга виталий

11 січня 2021, 20:03

таможня все врет

кочерга виталий

11 січня 2021, 20:02

пидоры украли на сотни миллиардов а нам за копейки типа отчитываються


Новини