Головна Новини Суспільство події Все більше українців хочуть мати на руках вогнепальну зброю та боєприпаси: чому думка більшості змінилася
commentss НОВИНИ Всі новини

Все більше українців хочуть мати на руках вогнепальну зброю та боєприпаси: чому думка більшості змінилася

Соціологічна група «Рейтинг» провела нове опитування про дозвіл на володіння зброєю та боєприпасами

24 травня 2022, 18:31
Поділіться публікацією:

В умовах війни більш, ніж удвічі зросла кількість тих, хто підтримує надання громадянам України права на володіння вогнепальною зброєю та боєприпасами. Такі результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" в травні на замовлення громадської ініціативи "Український арсенал свободи".

Все більше українців хочуть мати на руках вогнепальну зброю та боєприпаси: чому думка більшості змінилася

Більшість хоче мати зброю (фото з відкритих джерел)

Сьогодні підтримують таку ініціативу 58%, не підтримують – 39%, таким чином вперше за історію дослідження цього питання, кількість прихильників ідеї перевищила кількість противників (у 2018-2021 підтримували таку ідею близько чверті, не підтримували – більше 70%). Прихильників "озброєння" громадян більше серед мешканців центру країни, респондентів молодої та середньої вікової груп, чоловіків. Наявність власної зброї або зброї у володінні когось з близьких чи рідних викликає більше відчуття захищеності (48%), ніж наявність поруч інших громадян з легальною вогнепальною зброєю (33%)",- йдеться у дослідженні. 

Голова Інституту публічної політики та консалтингу Сергій Биков, вважає, що на рішення українців вплинула війна.

"Війна переконала українців у необхідності мати вогнепальну зброю. Це вперше, коли більшість українців вважає, що обіг зброї необхідно максимально спростити. Зізнаюся, я також серед цієї більшості. Мені кілька разів до війни пропонували оформити дозвіл на зброю. Я багато разів відмовлявся, оскільки за натурою є переконаним пацифістом. Проте, очікування війни, вбило і мій пацифізм, адже на війні пацифістів не буває. Точніше, вони бувають, але живуть не довго. Я вперше подумав про необхідність оформити дозвіл на зброю напередодні війни. Навіть 23 лютого оплатив гарну рушницю у столичному магазині, проте так її поки і не забрав. Досі у гаманці ношу чек і все думаю, що треба поїхати, забрати документи і рушницю. Ви чекаєте на мораль у кінці? А моралі не буде. Будуть сухі факти, які і самі по собі є моральним висновком. Для 48% українців наявність власної зброї підвищує почуття захищеності. Також 48% українців почуватимуться більш захищеними, якщо у їх рідних буде вогнепальна зброя",- написав експерт.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що три місяці повномасштабної війни Росії проти України: головні висновки та прогнози.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини