Головна Новини Суспільство події Вперше за п'ять років США та Китай відновили важливі переговори: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше за п'ять років США та Китай відновили важливі переговори: про що йдеться

Вашингтон та Пекін відновили переговори щодо ядерної зброї

22 червня 2024, 08:24
Поділіться публікацією:

США та Китай провели переговори щодо ядерної зброї на неофіційному рівні. Це сталося вперше за п'ять років. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Вперше за п'ять років США та Китай відновили важливі переговори: про що йдеться

США та Китай. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що діалог відбувався на неофіційному рівні — США та Китай представляли колишні чиновники, науковці та аналітики.

Представник Держдепу США в коментарі Reuters розповів, що такі переговори можуть бути корисними, але вони не здатні замінити діалог на офіційному рівні.

У ході зустрічі представники американської делегації висловили побоювання, що Китай може вдатися до ядерних загроз, якщо йому не вдасться взяти під свій контроль Тайвань.

"Вони (представники китайської делегації — ред.) заявили американській стороні, що абсолютно впевнені в тому, що зможуть здобути перемогу у звичайній боротьбі за Тайвань, не застосовуючи ядерної зброї", — розповів Reuters американський вчений Девід Санторо, який є організатором переговорів.

Переговори відбулися після того, як Пентагон минулого року припустив, що Китай розглядатиме застосування ядерної зброї у разі поразки під час можливого військового конфлікту з Тайванем.

За оцінками Міноборони США, ядерний арсенал Китаю в період з 2021 по 2023 роки збільшився більш як на 20%.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін прирівняв поразку в Україні до знищення державності Росії, що дозволяє йому застосувати ядерну зброю. Але це зупинить країни Заходу у боротьбі остаточну перемогу над російським вторгненням. Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини