Головна Новини Суспільство події Вперше за багато років: Китай та США обговорять чутливе для всього світу питання
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше за багато років: Китай та США обговорять чутливе для всього світу питання

Зустріч про контроль над ядерною зброєю відбувається на тлі виходу РФ із Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань

2 листопада 2023, 14:18 comments5115
Поділіться публікацією:

Вже наступного тижня Китай та США проведуть переговори щодо контролю над ядерною зброєю. Це перші такі переговори на офіційному рівні з часів адміністрації президента Барака Обами. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Wall Street Journal".

Вперше за багато років: Китай та США обговорять чутливе для всього світу питання

США та Китай. Фото: з відкритих джерел

Міністерство закордонних справ Китаю заявило після візиту міністра закордонних справ Ван І до Вашингтона, що найближчими днями дві країни проведуть "консультації з контролю над озброєннями та нерозповсюдження".

Переговори щодо озброєнь, за інформацією видання, очолить Меллорі Стюарт, високопосадовець Держдепартаменту, та Сунь Сяобо, начальник відділу контролю за озброєннями МЗС Китаю.

Деріл Кімбол, виконавчий директор вашингтонської Асоціації контролю над озброєннями, сказав, що переговори щодо озброєнь, ймовірно, будуть зосереджені на сприянні більшій прозорості ядерних доктрин кожної країни та ефективніших каналах оповіщення.

"Однак я не думаю, що ми повинні чекати на прориви в найближчій перспективі. Це займе час", — сказав Кімбол.

ЗМІ напередодні заявляли, що найбільші ядерні держави світу – США, Росія та Китай – активно готують інфраструктуру для проведення реальних ядерних випробувань, заборонених вже близько 30 років міжнародними угодами.

Зустріч китайських та американських чиновників відбувається на тлі підписання президентом РФ Володимиром Путіним закону про відміну ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що міцно пов'язує США та КНР: чи є ризик прямої ескалації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини