Головна Новини Суспільство події ВООЗ закликає посилити карантин в Україні: названі регіони
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ закликає посилити карантин в Україні: названі регіони

ВООЗ закликає посилити карантин, щоб зупинити зростання нових випадків коронавірусу в найбільш уражених областях

17 липня 2020, 08:34 comments2086
Поділіться публікацією:

Посилити карантин у кількох областях України закликає Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ). Обмеження повинні бути набагато жорсткіші в тих регіонах, де нині фіксують найбільше нових випадків коронавірусу, вважає керівник представництва ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт. Про це він розповів журналістам РБК-Україна.

ВООЗ закликає посилити карантин в Україні: названі регіони

На національному рівні до послаблення карантинних обмежень Україна вже готова, впевнений голова представництва ВООЗ. Але знімати їх повсюди — не можна.

"Я подивився статистику. Половина всіх випадків сконцентрована в таких районах, як Львівська область, Львів, Закарпаття, Чернівці, Рівне. Виходить, що на національному рівні послабити карантин слід. Водночас, в таких регіонах обмежувальні заходи необхідно, навпаки, посилити", — говорить Хабіхт.

Адаптивний карантин — саме те, що зараз потрібно Україні, впевнені у ВООЗ. Посилення карантину на місцевому рівні допоможе зупинити настільки інтенсивну появу нових випадків COVID-19.

Але навіть там, де випадків інфікування не так багато, після ослаблення карантину не можна випускати ситуацію з-під контролю.

"Адже ми вже бачили досвід інших країн, коли ситуація виходила з-під контролю, і доводилося повертатися до більш суворих обмежень", — пояснив представник ВООЗ.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що президент Володимир Зеленський закликав посилити карантин в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини