Головна Новини Суспільство події Володимир Зеленський може отримати Нобелівську премію миру. Дата оголошення результатів
commentss НОВИНИ Всі новини

Володимир Зеленський може отримати Нобелівську премію миру. Дата оголошення результатів

Україна має шанси на нобелівського лауреата.

4 жовтня 2022, 00:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Оголошення результатів Нобелівської премії миру відбудеться сьомого жовтня о 11:00. Серед ймовірних переможців може бути присутнє ім'я президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляє видання Reuters.

Володимир Зеленський може отримати Нобелівську премію миру. Дата оголошення результатів

Володимир Зеленський може отримати Нобелівську премію миру. Фото з відкритих джерел

24 лютого відбулось повномасштабне вторгнення Російської Федерації на територію України. За перші дні війни російські військові були за кілька кілометрів від Києва та продовжували масивний наступ. В такому складному становищі для України США запропонувало президенту Володимиру Зеленському покинути країну. Український головнокомандувач на такі слова відповів, що йому потрібна зброя, а не евакуація.

Саме за таку позицію 11 березня група Європейських політиків подала запит до Нобелівського комітету з проханням подовжити терміни приймання заяв на отримання премії до 31 березня. Зазвичай Нобелівський комітет припиняє отримувати заявки 1 лютого.

Цікаво, що вручення відбудеться сьомого жовтня, в день народження Володимира Путіна.

Окрім Володимира Зеленського нагороду може отримати Грета Тунберг, яка бореться проти зміни клімату. Reuters також вважає, що шанси на премію миру є і в російського опозиціонера Олексія Навального та білоруської опозиціонерки Світлани Тіхановської.

Окрім того, 6 жовтня буде вручатись премія з літератури, серед номінантів присутній Сергій Жадан, якого подала польська Академія наук.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України потрапив на обкладинку видання The Jerusalem Post, а також зайняв перше місце у списку найвпливовіших євреїв 2022 року.

Також "Коментарі" повідомляли про єпископа та нобелівського лауреата премії миру, якого звинувачують у зґвалтуванні неповнолітніх.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини