Головна Новини Суспільство події Володимир Горбач: з точки зору нацбезпеки крім української потрібно підтримати ще дві мови
commentss НОВИНИ Всі новини

Володимир Горбач: з точки зору нацбезпеки крім української потрібно підтримати ще дві мови

Володимир Горбач вважає, що з точки зору національної безпеки і оборони Україна зацікавлена в підтримці і розвитку ще двох мов крім української - кримсько-татарської та білоруської

17 вересня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

У Кабміні підтримали проект постанови про затвердження алфавіту кримськотатарської мови на основі латинської графіки. Це в тему дискусії про переведення українського алфавіту на латиницю. Також це в тему двомовності, про що час від часу говорять. Як інформує видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в Facebook пише політолог і політичний оглядач Володимир Горбач.

Володимир Горбач: з точки зору нацбезпеки крім української потрібно підтримати ще дві мови

Кримськотатарська мова Фото: Слово і діло

Політолог зазначає, тому вже потрібно готуватися до нового формулювання "української-кримськотатарської".

"Взагалі-то в українській мові ще б варто" перейменувати "кримських татар їх самоназвою — Киримли, тобто" кримчани ". Здається, ми не до кінця розуміємо потенціалу Киримли для контактів України з тюркським світом ", — написав політолог.

Він пояснює, інвестиції української держави в розвиток кримськотатарської мови можуть непогано окупитися і економічно, і політично. Можна буде брати участь в культурних і політичних форумах тюркського світу і розвивати відносини.

"Скажу так, що з точки зору національної безпеки і оборони України зацікавлена в підтримці і розвитку ще двох мов крім української — кримсько-татарського та білоруського", — підсумував Володимир Горбач.

Читайте також на порталі "Коментарі" — спікер Верховної Ради Дмитро Разумков розкритикував ідею секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данилова про переведення української мови з кирилиці на латиницю.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло — мовної омбудсмен Тарас Кремінь висловився про можливий перехід з кирилиці на латиницю, назвавши цю ідею "антиукраїнським вибором".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Влад

17 вересня 2021, 19:03

ТО НЕ УКРАЇНЦІ мусять розуміти мову нацменшин без перекладу...!!! ТО НАЦМЕНШИНИ ЗОБОВ'ЯЗАНІ ВОЛОДІТИ ДЕРЖАВНОЮ МОВОЮ СВОГО ГРОМАДЯНСТВА...!!! ЦЕ СВІТОВА ПРАКТИКА...!!!


Новини