Головна Новини Суспільство події Водолази виявили затонувший італійський підводний човен Другої світової війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Водолази виявили затонувший італійський підводний човен Другої світової війни

Човен знайшли грецькі водолази

29 грудня 2021, 14:38
Поділіться публікацією:

Грецькі водолази виявили уламки італійського підводного човна через 80 років після того, як його затопили союзні війська в Егейському морі під час Другої світової війни. Про це повідомляє Reuters.

Водолази виявили затонувший італійський підводний човен Другої світової війни

Уламки італійського підводного човна Jantina, який був затоплений під час Другої світової війни британським підводним човном HMS Torbay - Reuters

"Янтіна", яка відпливла з грецького острова Лерос з 48 моряками на борту, затонула 5 липня 1941 року після попадання торпед, випущених британським підводним човном HMS Torbay.

Вона була виявлена ​​минулого місяця Костасом Токтарідісом, одним із найвідоміших дайверів Греції, та його командою на південь від острова Міконос на глибині 103 метри за допомогою дистанційно керованого підводного апарату ROV Super Achilles, який провів детальне дослідження й візуальний огляд уламків.

"Військово-морська історія схожа на головоломку, і це частина цієї головоломки. Протистояння двох підводних човнів — рідкісна морська подія", — сказав Токтарід, морський експерт видання Reuters. 

"Янтіна" була ідентифікована за допомогою записів Управління військово-морської історії Італії, сказав Токтарід.

Це четвертий підводний човен, знайдений і ідентифікований Токтаридом.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Великобританії знайшли останки багатоніжки, вага якої сягала 50 кг. Скам'янілість була виявлена в січні 2018 року у великій брилі пісковика, що впав зі скелі. Ці доісторичні істоти називаються артроплеври (Arthropleura) – вони жили Землі у кам'яновугільний період, приблизно 326 мільйонів тому, за понад 100 мільйонів до епохи динозаврів. Скам'янілість показує, що ця багатоніжка була найвідомішою безхребетною твариною всіх часів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини