Головна Новини Суспільство події Вода з басейнів та фекалії: еколог розповів, де взялися дивні білі плями на морі в Одесі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вода з басейнів та фекалії: еколог розповів, де взялися дивні білі плями на морі в Одесі

В результаті поєднання органіки і хлору в морі утворилася токсична субстанція

27 серпня 2021, 21:47
Поділіться публікацією:

На територію популярного серед відпочивальників Одеси пляжу "Аркадія", просто в пісок і морську воду, під час недавньої зливи вилились каналізаційні відходи. А також сюди потрапила відпрацьована вода з аквапарку та басейнів відпочинкових закладів. Про це інформує УНІАН посилаючись на інформацію  місцевої ГО "Зелений лист".

Вода з басейнів та фекалії: еколог розповів, де взялися дивні білі плями на морі в Одесі

Густа піна - результат з'єднання хлорки з каналізаційними скидами (фото: t.me/odesalivetv)

Як розповів журналістам голова "Зеленого листа" Владислав Балинський, калюжі з фекаліями стояли просто на пляжі, куди приходять засмагнути сотні городян та приїжджі відпочивальники з дітьми. Окрім того, кругом чути різкий запах від каналізаційних відходів.

 Місцевий еколог знає причину цього лиха, яке забруднює, як пляж, так і акваторію моря в цьому районі. Він розповів, що неподалік розташований аварійний колектор, він переповнений відходами. Вони під час проливної зливи, що відбулась в місті, витекли сюди.

 "Це відбувається досить давно, проте необхідні заходи не вживаються. Вчора в Одесі пройшла злива, і на пляж вилилися відходи життєдіяльності людини", — пояснив Владислав Балинський.

Громадський експерт розповів про ще одну проблему, від якої потерпає море в районі Аркадії.

За його словами, саме дощової погоди з багатьох навколишніх готелів, де є басейни та побудованого тут чималого аквапарку, в море виливають відпрацьовану воду з хлористими речовинами. Коли ці відходи з’єднуються з морською водою, утворюються хлорорганічні сполуки, які, коли їх концентрація велика, починають пінитися.

 "Цю густу піну побачили люди й висловлювали здогади на предмет її походження. Швидше за все, це і є результат поєднання хлорки з каналізаційними скидами. Взагалі, ці хлорорганічні сполуки  досить токсичні. Вони летючі і випаровуються протягом якогось часу. Тому зараз від них нічого не залишилося", — зазначив одеський еколог.

 Громадський діяч опублікував  в  Інтернеті відео, де можна побачити, як на пляжі якісь чоловіки засипають  калюжі.  Вони утворилися після зливи й  витоків зі злощасного колектора, який забруднює міський пляж.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що море в Одесі раптово змінило колір

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини