Головна Новини Суспільство події Море в Одесі раптово змінило колір (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Море в Одесі раптово змінило колір (ФОТО)

Оливковий прилив - результат сильних дощів і, як результат, теригенного стоку, високої температури води й низької солоності

22 червня 2021, 15:35
Поділіться публікацією:

Чорне море в Одесі раптово набуло оливково-зеленого відтінку. Тепер подібний колір води можна спостерігати в напівзакритих акваторіях пляжів, відокремлених від відкритого моря хвилерізами, пише видання OBOZREVATEL, посилаючись на "Одеський кур'єр".

Море в Одесі раптово змінило колір (ФОТО)

Море в Одесі - фото з відкритих джерел

Виявляється, що такий колір з'являється через цвітіння ціанобактерії Aphanizomenon flos-aquae. Тривалі та рясні опади призвели до масового потрапляння в морські води сміття, бруду і різних відходів. Зазначається, що ціанобактерія цвіла у морі біля Одеси й раніше — у 2015 році, а цвітіння іншої - Nodularia Spumigena — спостерігалося влітку 2019 і 2020 років.

Море в Одесі раптово змінило колір (ФОТО) - фото 2

Гідробіолог Галина Теренько каже, що оливковий прилив — результат сильних дощів і, як результат, теригенного стоку, високої температури води та низької солоності.

Море в Одесі раптово змінило колір (ФОТО) - фото 3

Море в Одесі раптово змінило колір (ФОТО) - фото 4

Нагадаємо, Мармурове море, розташоване в Атлантичному океані біля північно-західного узбережжя сонячної Туреччини, страждає від товстого шару морської "слизу", який серйозно "б'є" по екологічній системі. Через цей слиз гине риба та інші морські мешканці, оскільки він блокує їм доступ до кисню. Рибалки ж не можуть нормально працювати, тому що у них забиваються мотори та сітки.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в дельфінарії Одеси сталася надзвичайна подія — дельфін вкусив маленького хлопчика, коли той простягнув руку до води. Дитину доправили до лікарні, де медики наклали кілька швів на кисть. Тепер дирекція закладу звинувачує у всьому дорослих, мовляв, ті не догледіли свою дитину. Батьки хлопчика, обурені такою поведінкою власників дельфінарію, звернулися до журналістів, заявивши, що перед ними навіть не вибачилися і звинуватили їх у ситуації, яка сталася.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини