Головна Новини Суспільство події Влада розповіла, як уникнути обмежень тим, хто проти вакцинації
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада розповіла, як уникнути обмежень тим, хто проти вакцинації

Влада може ввести певні обмеження для українців, які не хочуть робити щеплення проти коронавірусу, але це буде тільки тоді, коли буде вакциновано не менше 50% населення

27 серпня 2021, 13:20
Поділіться публікацією:

Влада розглядає варіант з низкою обмежень для тих людей, які відмовляються вакцинуватися. Про конкретику можна буде говорити, коли буде провакциновано не менше 50% співвітчизників. Як передає видання "Коментарі", про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю "ВВС News Україна".

Влада розповіла, як уникнути обмежень тим, хто проти вакцинації

Вакцинація Фото із відкритих джерел

Ігор Кузін зазначив, Україна не збирається вигадувати якийсь свій новий сценарій, а скористається вже відомим досвідом європейських країн, які намагаються стимулювати людей вакцинуватися. Поступово будуть вводитися все нові і нові обмеження для людей, які з тих чи інших причин відмовляються від вакцинації. Зокрема, людям, які не щеплені проти коронавірусу буде обмежений доступ до громадських місць, де істотно зростає ризик заразитися інфекцією і поширити її.

За словами головного санлікаря, тим, хто проти вакцинації доведеться постійно здавати ПЛР-тести, щоб мати доступ до громадських місць. Буде запроваджено принцип "вакцинуйся або тестуйся".

При цьому Ігор Кузін уточнив, що ніхто поки що обмежень вводити не буде. Це плани на далеку перспективу. Мінімум 50% українців мають отримати щеплення і тільки тоді потрібно починати "боротися" з тими, хто відмовляється це робити. Кузін додав, важливо розуміти, що обмеження — це не покарання, тобто люди, які отримають вакцину матимуть більше можливостей для користування тими чи іншими послугами на відміну від тих, хто проти вакцинації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому в Україні може стати обов'язковою вакцинація від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини