Головна Новини Суспільство події Військовий експерт розповів, коли росія може припинити масований наступ на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий експерт розповів, коли росія може припинити масований наступ на Донбасі

Битва за Донбас може вже закінчитися до 9 травня

3 травня 2022, 10:20 comments1968
Поділіться публікацією:

Масований наступ на Донбасі може закінчитися вже напередодні 9 травня. Завадити планам Кремля може ефективна та потужна оборона української армії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, пише сайт "Сегодня".

Військовий експерт розповів, коли росія може припинити масований наступ на Донбасі

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Експерт зазначив, що українські захисники постійно тримають у напрузі окупантів, не даючи тим самим піти в масований наступ. Олег Жданов припускає, що російські війська можуть ще кілька днів намагатися наступати, після чого вони втратять потужність і їм доведеться взяти тривалу паузу, щоб відновити сили, поповнити резерви. Для України це оборонна операція, яку наші захисники ведуть успішніше.

Жданов додав, те, що відбувається сьогодні на Донбасі – це і є той самий масований наступ, про який говорили раніше. Іншого не буде. Просто Збройні сили України зробили так, щоб ворог не мав можливості реалізувати свої плани у тому тимчасовому відрізку, в якому він розраховував діяти. Тому настання російських військ і йде для звичайних громадян повільно, а для української армії досить інтенсивно. На підтвердження своїх слів Жданова зазначив, що щодня за одну позицію йде по 7-10 атак. Це надмірне підтвердження те, що йде масований наступ противника.

Експерт вважає, що 9 травня російські війська можуть вичерпати весь свій ресурс для наступу. Знов-таки, можна згадати сказане Головнокомандувачем про те, що окупанти вже завели на територію України весь резерв і вони просто не зможуть наступати без оперативної паузи. Щодо контрнаступу збройних сил України, то Олег Жданова вважає, що воно безпосередньо залежить від оперативності поставок заходом озброєння, але воно, за оцінками експерта, відбудеться не раніше кінця травня-початку червня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Генштабі показали, що роблять сечославські "боги війни" з ворогом на сході країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини