Головна Новини Суспільство події Військовий експерт розповів, чому війна в Україні на місяці, але не на роки
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий експерт розповів, чому війна в Україні на місяці, але не на роки

Російська економіка під тиском санкцій не витримає довгої війни в Україні

13 травня 2022, 07:35 comments2929
Поділіться публікацією:

Сьогодні від різних експертів, військових аналітиків можна почути прогнози щодо тривалості гарячої фази війни в Україні. Хтось говорить про те, що розв'язка вже зовсім скоро, а хтось говорить, що потрібно запасатися терпінням, адже воно може знадобитися на роки. Військовий експерт Олег Жданов вважає, що неправильно говорити про те, що війна може затягнутися на роки, бо Росія не підготувала свою економіку до "довгого марафону". Як повідомляє портал "Коментарі", про це Олег Жданов розповів в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Військовий експерт розповів, чому війна в Україні на місяці, але не на роки

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Експерт зазначає, як би Росія не намагалася показати, що готова йти до переможного кінця, виконуючи всі поставлені спочатку Путіним цілі, видно, що країна-агресор не готувалася до тривалої війни. Її економіка через санкції сьогодні перебуває у стагнації. Зараз оперативно перевести економіку на військові рейки, щоб готувати війну на роки – просто нереально. До цього треба було Росії готуватись ще рік тому.

За словами Олега Жданова, ще один фактор – це Захід, який за останній місяць кардинально змінив своє ставлення до війни в Україні та почав постачати Києву озброєння, надавати фінансову допомогу. Навряд чи західні лідери дійшли думки, щоб воювати з Росією 2 або 3 роки. До того ж, Захід хоче якнайшвидше почати інвестувати в Україну для отримання прибутку у зв'язку з реконструкцією та розвитком нашої економіки.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Фінляндія та Швеція тепер під захистом Лондона: що це означає для світу, України, Росії. Про це в інтерв'ю розповіли експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Микола

13 травня 2022, 06:43

Верхи не можуть, низи не хочуть. Низи звичайно привикли терпіти але недовго. Терпець урветься. І пошлють за катером.


Новини