Головна Новини Суспільство події Військові літаки РФ активувалися в районі Аляски: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові літаки РФ активувалися в районі Аляски: що відбувається

США за останні чотири дні тричі фіксували військові літаки РФ у районі Аляски

10 лютого 2024, 14:00
Поділіться публікацією:

Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) повідомило про виявлення 9 лютого чотирьох російських військових літаків в ідентифікаційній зоні протиповітряної оборони Аляски (ADIZ). Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Європейська правда".

Військові літаки РФ активувалися в районі Аляски: що відбувається

Авіація. Фото: з відкритих джерел

Як зазначили в NORAD, російські літаки перебували у міжнародному повітряному просторі і не входили до суверенного повітряного простору США чи Канади.

"Це вже третій випадок, коли NORAD виявив та відстежив російські літаки за останні чотири дні. Така російська активність в ADIZ на Алясці відбувається регулярно і не розглядається як загроза", — йдеться у повідомленні.

NORAD використовує багаторівневу мережу супутників, наземних та повітряних радарів та винищувачів для відстеження повітряних суден та вжиття відповідних заходів.

Зазначимо, у США відреагували на можливі спроби Росії захотіти повернути Аляску та заявили, що Путін "не отримає" ці землі. На такі слова відреагував Дмитро Медведєв , який саркастично пригрозив війною Сполученим Штатам.

Представника Держдепу Веданта Пателя запитали на брифінгу про можливість Росії повернути Аляску, вказавши на нібито відповідний указ Путіна. Патель зробив заяву від уряду США зі словами, що президент Росії Володимир Путін "точно не отримає її (Аляску) тому".

На такі слова відреагував заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитро Медведєв, дивним повідомленням про неможливість уникнути війни.

"Тоді це все. І ми чекаємо, коли її повернуть будь-якого дня. Тепер війни не уникнути", — написав Медведєв у соціальній мережі X.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через скільки років можлива війна Росії з НАТО: чому Німеччина не готова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини